29/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Αφιέρωμα στον Μπουνιουέλ

 

Ενα χορταστικό αφιέρωμα στον Λουί Μπουνιουέλ οργανώνει ο κινηματογράφος Aστυ στον πεζόδρομο της Κοραή. Από σήμερα έως τις 11 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη. Κάθε μέρα το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί δύο ταινίες με ένα εισιτήριο αξίας 6 ευρώ. Το πρόγραμμα: Απόψε και αύριο θα προβληθούν οι ταινίες «Εξολοθρευτής άγγελος» και «Ναζαρέν». Στις 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου οι «Los Olvidados» και «Ανέβασμα στον ουρανό». Στις 2, 3, 4 Σεπτεμβρίου το «Σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» (φωτ.) και «Γαλαξίας». Ακολουθούν στις 5 και 6/9 οι ταινίες «Ο πυρετός ανεβαίνει στο Ελ Πάο» και «Ανέβασμα στον ουρανό», ενώ στις 7 και 8/9 το πρόγραμμα περιλαμβάνει «Γαλαξία» και «Los Olvidados». Το αφιέρωμα θα ρίξει αυλαία στις 9, 10, 11/9 με την προβολή των ταινιών «Βιριδιάνα» και «Tριστάνα».

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Μπάμπαλη στο Νομισματικό

 

Συναυλία με την Ανδριάνα Μπάμπαλη – και μάλιστα σ' έναν εξαιρετικό χώρο, στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, τηλ.: 210-3610067). Απόψε, στις 21.00 ακριβώς και με ελεύθερη είσοδο. Μια χαρά επιλογή με άλλα λόγια για έξοδο, βράδυ Πέμπτης, σε μια Αθήνα που… ζεσταίνεται πολύ. Η Ανδριάνα θα παρουσιάσει τραγούδια από τους πέντε προσωπικούς της δίσκους, όπως τα «Δες καθαρά», «Δεν είν’ αργά», «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου» (από τους τίτλους της σειράς «Το Νησί») κ.ά. Μαζί της, στο ακορντεόν και στο τραγούδι ο Παναγιώτης Τσεβάς, και στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις ο Ακης Κατσουπάκης.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Εικαστικό ταξίδι στις Σπέτσες

 

Ατομική έκθεση του καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και διακεκριμένου εικαστικού Αγγελου Αντωνόπουλου με τίτλο «Ταξίδι» παρουσιάζεται στο ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel, στις Σπέτσες.

 

Τα έργα του Αγγελου Αντωνόπουλου, επιτοίχια και τρισδιάστατες κατασκευές μικτής τεχνικής με κοινό σημείο αναφοράς τους τη φόρμα και την έννοια του πλοίου, συνομιλούν με τη ναυτική ιστορία των Σπετσών, εμπερικλείοντας ταυτόχρονα πολλαπλά σύμβολα, αναγνώσεις και δυνητικές ερμηνείες. Το πλοίο και το ταξίδι –κυριολεκτικό ή μεταφορικά αποδιδόμενο ως διαδρομή αυτογνωσίας–, ο νόστος και η επιθυμητή άφιξη σε μια γνωστή ή άγνωστη πατρίδα που ορίζεται με τρόπο διαφορετικό για τον καθένα, αποτελούν τους εννοιολογικούς άξονες του έργου του Αντωνόπουλου. Επιμέλεια: Ιρις Κρητικού. Διάρκεια μέχρι 29 Σεπτεμβρίου.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

«Βάκχες» στο θέατρο Βράχων

 

Το θέατρο «Αργώ» παρουσιάζει σήμερα και αύριο τις «Βάκχες» του Ευριπίδη στο θέατρο Βράχων των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού. Από τα πληρέστερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας οι «Βάκχες» μπορούν να διαβαστούν με τρόπο που ανταποκρίνεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας. Σήμερα, που ο φόβος μπροστά στο καινούργιο και τις αβεβαιότητες που δημιουργούν τα νέα παγκόσμια δεδομένα, οδηγεί σε εσωστρέφειες και επικίνδυνους φανατισμούς μπορούμε να δούμε τον μύθο, διαμέσου του ποιητικού λόγου, σαν μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση και στις συγκρούσεις που δημιουργούνται όταν οι οργανωμένοι κοινωνικοί σχηματισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την «εισβολή» στον περίκλειστο χώρο τους νέων δεδομένων -ανθρώπων, δοξασιών, δυνάμεων.

 

Με βασικό στοιχείο της σκηνοθεσίας του Δημήτρη Λιγνάδη ότι η μουσική, η «νέα δρώσα μουσική», θα δονήσει το «εγκατεστημένο μόρφωμα», το πρόσωπο που υποδύεται τον Διόνυσο, πρέπει να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές μπορεί να γοητεύσει και να οδηγήσει «στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής».

 

Παίζουν: Σάκης Ρουβάς, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννης Καρατζογιάννης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρία Κίτσου κ.ά.

 

Scroll to top