01/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σύνθημα για ανατροπή

Ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα κηρύξει σήμερα την έναρξη του αγώνα για απομάκρυνση της κυβέρνησης και της τρόικας.
      Pin It

Ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα κηρύξει σήμερα την έναρξη του αγώνα για απομάκρυνση της κυβέρνησης και της τρόικας

 

Του Νίκου Σβέρκου

 

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», με τις πολιτικές προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων των στελεχών. Ο Αλέξης Τσίπρας, που θα ανοίξει τις εργασίες με ομιλία του στις 11.30 το πρωί, αναμένεται να δώσει το σύνθημα για ολομέτωπο αγώνα με τελικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την ανάδειξη της κυβέρνησης της Αριστεράς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει και τις κινηματικές προτεραιότητες του κόμματος, καλώντας όλα τα στελέχη και τα μέλη να συμπαραταχθούν με τους εργαζομένους του Δημοσίου που πρόκειται να απολυθούν, σε μια προσπάθεια οι κινητοποιήσεις τους να μην παραμείνουν σε «συντεχνιακό» επίπεδο, αλλά να προσλάβουν συνολικά χαρακτηριστικά ανατροπής. «Να φύγουν κυβέρνηση, τρόικα και τα Μνημόνια που καταστρέφουν τη ζωή μας», αναμένεται να πει ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Η συνεδρίαση πάντως δεν προβλέπεται να ακολουθήσει τον κανόνα παλαιότερων, κατά τις οποίες οι τόνοι «ανέβαιναν», ορισμένες φορές επικίνδυνα.

 

Η «Αριστερή Πλατφόρμα»

 

Η εισήγηση που θα κατατεθεί στο όργανο διαμορφώθηκε στη Γραμματεία με συναίνεση, ενώ η μειοψηφούσα «Αριστερή Πλατφόρμα» θα δώσει έμφαση στην ανάγκη ενεργοποίησης όλης της δομής του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός «παλλαϊκού μετώπου ανατροπής». Σε αυτό το πλαίσιο θα προτείνεται άλλωστε και η δημιουργία τοπικών επιτροπών ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, σε μια προσπάθεια να οικοδομηθεί και αν εκφραστεί το «πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα που θέλει την ανατροπή της κυβέρνησης».

 

Τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» επιλέγουν να μη δίνουν «πάτημα» για έξωθεν βολές και περιορίζονται στο να υπενθυμίζουν τις πρόσφατες συνεδριακές αποφάσεις.

 

Ενδιαφέρον πάντως προκαλεί άρθρο στο iskra.gr, που σημείωνε ότι «οι κίνδυνοι μιας σταδιακής συστημικής αναδίπλωσης του ΣΥΡΙΖΑ πάντα καιροφυλακτούν και ορισμένα δείγματα γραφής του είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά». Οσο δε για τη Συρία, η Κεντρική Επιτροπή θα προχωρήσει με συνολική αποτίμηση των εξελίξεων στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ θα προωθήσει την εξεύρεση πολιτικής λύσης με άμεση κατάπαυση του πυρός. Αναμένεται να προτείνει δε τη δημιουργία «αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα αναλάβει και τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών, υπό διεθνή εποπτεία».

 

[email protected]

 

Scroll to top