01/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Συνταγογράφοι στο απόσπασμα

Ο υπουργός Υγείας παρέδωσε ονόματα των πρώτων σε συνταγογράφηση γιατρών στον επικεφαλής στο ΣΔΟΕ.
      Pin It

Ο υπουργός Υγείας παρέδωσε ονόματα των πρώτων σε συνταγογράφηση γιατρών στον επικεφαλής στο ΣΔΟΕ

 

Το είπε και το έκανε ο υπουργός Υγείας. Παρέδωσε λίστα με ονόματα γιατρών που είναι πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο του 2013 στον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Στέλιο Στασινόπουλο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, ζητώντας του να είναι άμεση η διαδικασία του ελέγχου και, εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, όπως ο ίδιος μετά διέδωσε. Τα πάντα για να περάσει την εκπρόθεσμη μνημονιακή επιταγή της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας που εχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα.

 

Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, υποσχόμενος ότι θα παρουσιάσει «συγκεκριμένες περιπτώσεις που εντοπίσαμε στο φάρμακο και τη δαπάνη του φαρμάκου –μέσα από την καταγραφή της ΗΔΙΚΑ και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης– όπου δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές εξόφθαλμες περιπτώσεις τεχνητής ζήτησης». Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως με εγκύκλιό του ο ΕΟΠΥΥ «εφιστά την προσοχή στους γιατρούς να μη γράφουν την εμπορική ονομασία στις συνταγές που συνταγογραφούν, παρά μόνο για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που προβλέπει η νομοθεσία ότι υπάρχει η ρητή εξαίρεση. Γιατί αυτό είναι θέμα το οποίο αφ' ενός ανεβάζει τη φαρμακευτική δαπάνη, αφ' ετέρου δημιουργεί υπόνοιες για σχέση γιατρών με εταιρείες. Και σε κάθε περίπτωση δεν θα το επιτρέψουμε να συμβαίνει. Γιατρός ο οποίος θα το κάνει, θα βγαίνει από το σύστημα».

 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Ι. Πατούλης, σε δηλώσεις του τόνισε για το θέμα: «Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία σαφέστατα να δείχνουν ενοχή και παρακαλούμε προς κάθε κατεύθυνση σε αυτή τη δύσκολη εποχή να λέμε ποιος φταίει, γιατί φταίει και τότε να δημοσιοποιούμε ονόματα και διευθύνσεις.  Διαφορετικά διαπομπεύεται όλος ο κλάδος, κάτι το οποίο δεν είναι στην πρόθεση κανενός. Θεωρούμε αυτονόητο τον έλεγχο που αναφέρει ο κ. υπουργός, αλλά ονόματα μόνο όταν υπάρχει ενοχή».

 

Ντα.Β.

 

Scroll to top