Pin It

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση συνεχίζει να καταγράφει η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Εurostat, η ανεργία στη χώρα μας εκτοξεύθηκε τον περασμένο Μάιο –τον πιο πρόσφατο μήνα για τον οποίο υπήρχαν στοιχεία– στο 27,6%, έναντι 27% τον Απρίλιο και 23,8% τον Μάιο του 2012. Το αμέσως υψηλότερο ποσοστό ανεργίας εκείνο τον μήνα είχε η Ισπανία (26,4%). Σε ετήσια βάση, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση ανέργων στην Ε.Ε., ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων –κάτω των 25 ετών–, η οποία εκτοξεύθηκε στο 62,9%.

 

Αντίθετα, τόσο στο σύνολο της ευρωζώνης όσο και της Ε.Ε., η μέση ανεργία τον Ιούλιο παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούνιο, στο 12,1% και στο 11%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας είχαν για ακόμη μία φορά η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,3%) και το Λουξεμβούργο (5,7%).

 

Η Eurostat έδωσε χθες και την πρώτη της εκτίμηση για το επίπεδο των τιμών στην ευρωζώνη τον Αύγουστο. Σύμφωνα με αυτήν, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,3% από 1,6% τον Ιούλιο.

 

Scroll to top