02/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέες λίστες, επαφές αλλά και… αρνήσεις

Με σημαντικές αλλαγές αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, ίσως μεθαύριο (4/9), τα ονόματα των 577 υπό πρόσληψη πλέον στη Δημόσια Τηλεόραση. Επαφές για διευθύνοντα σύμβουλο αλλά και μέλη του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ γίνονται με γνωστούς δημοσιογράφους, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να υπάρχουν πολλές αρνήσεις συμμετοχής.
      Pin It

Με σημαντικές αλλαγές αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, ίσως μεθαύριο (4/9), τα ονόματα των 577 υπό πρόσληψη πλέον στη Δημόσια Τηλεόραση. Επαφές για διευθύνοντα σύμβουλο αλλά και μέλη του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ γίνονται με γνωστούς δημοσιογράφους, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να υπάρχουν πολλές αρνήσεις συμμετοχής…

 

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Με σειρά αλλαγών στα ονόματα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα, πιθανότατα μεθαύριο (4/9), η λίστα με τους 577 υπό πρόσληψη πλέον στη Δημόσια Τηλεόραση. Την ίδια ώρα ετοιμάζεται και η λίστα με τους 1.400, ενώ γίνονται προσεγγίσεις γνωστών δημοσιογράφων, ορισμένοι εκ των οποίων είναι… παλιοί γνώριμοι στην ΕΡΤ, για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ ή μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα έχει πολλές αλλαγές καθώς αρκετοί δεν εμφανίστηκαν να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν όσα είχαν δηλώσει, ενώ αφαιρέθηκε και από αρκετούς το μπόνους των 200 μορίων. Κι αυτό, διότι διαπιστώθηκε ότι σε πολλούς πρώην συμβασιούχους ορισμένου χρόνου της ΕΡΤ που είχαν καταθέσει αίτηση είχε προσμετρηθεί το μπόνους, αλλά οι συμβάσεις τους είχαν λήξει Φεβρουάριο, Μάρτιο ή νωρίτερα, οπότε δεν εργάζονταν στην ΕΡΤ μέχρι την… αποφράδα 11η Ιουνίου. Το μπόνους όμως το δικαιούνται, σύμφωνα με την προκήρυξη, μόνο όσοι εργάζονταν στην ΕΡΤ μέχρι και τις 11/6. Κατόπιν αυτών αφαιρέθηκαν τα 200 μόρια, με αποτέλεσμα να αλλάξει σημαντικά η λίστα των υπό πρόσληψη στη Δ.Τ. Λέγεται πάντως ότι με την πρόσληψη των πρώτων 577 θα επιχειρηθεί να αρχίσουν και ραδιοφωνικές εκπομπές. Η λειτουργία της Δ.Τ. δεν καλύπτει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιβάλλει τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών της ΕΡΤ. Ουσιαστικά εκπέμπεται μόνο ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα (και όχι τρία), κανένα ραδιοφωνικό και δεν υφίστανται διαδικτυακές υπηρεσίες.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται μέσα στο επόμενο 10ήμερο να ανακοινωθούν και τα ονόματα των άλλων 1.400, οι οποίοι όμως για να προσληφθούν, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν αποχωρήσει από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα μέσω Διαδικτύου.

 

Την ίδια ώρα, για τον διευθύνοντα σύμβουλο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ γίνονται επαφές, μεταξύ άλλων, και με παλιούς γνωστούς δημοσιογράφους, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ξαναβρεθεί σε θέσεις στελεχών στην ΕΡΤ, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να υπάρχουν αρνήσεις συμμετοχής. Πάντως, στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει δημοσιεύσει το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, έχουν κατατεθεί ήδη περίπου 10 αιτήσεις, ενώ η προθεσμία λήγει αυτήν την Παρασκευή (6/9, 09.00).

 

[email protected]

 

Scroll to top