02/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απεργία σήμερα στον ΔΟΛ

      Pin It

Με 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα (έως και αύριο στις 09.00) τα διοικητικά συμβούλια ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ στις συνεχιζόμενες μαζικές απολύσεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Κάνουν λόγο για «καταιγιστικές εξελίξεις στον ΔΟΛ, όπου περίπου 30 συνάδελφοί μας ώς αυτή τη στιγμή “καρατομήθηκαν” εντελώς ξαφνικά και αναίτια», κάτι που οδήγησε και στην απόφαση για 24ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών, που εργάζονται στις εφημερίδες «Τα Νέα», «Το Βήμα της Κυριακής» και στις ιστοσελίδες «nea.gr», «vima.gr» και «in.gr».

 

Σήμερα άλλωστε θα ακολουθούσε και νέος γύρος απολύσεων στον ΔΟΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται άλλες περίπου 30 απολύσεις προσωπικού από όλους του τομείς του οργανισμού. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ο Σταύρος Ψυχάρης έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε τρίτο κύμα καθώς συνολικά έχει ζητήσει απολύσεις 150-160 εργαζομένων.

 

Οι μαζικές απολύσεις οδήγησαν σε αντίδραση των Ενώσεων, με τα διοικητικά του συμβούλια σε κοινή ανακοίνωσή τους να σημειώνουν ότι «η εργοδοσία με καταφανή σκληρότητα προχώρησε σε μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, που για χρόνια έδωσαν την ψυχή τους στην εργασία τους και σημειωτέον μέχρι σήμερα έχουν υποστεί επαναλαμβανόμενες μειώσεις των αποδοχών τους, στον βωμό της διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους. Κάνουν λόγο για «σταθερά απαράδεκτη» πολιτική της διεύθυνσης του οργανισμού την τελευταία τριετία, «εκβιαστική επιβολή» ατομικών συμβάσεων, «απειλές και τραμπουκισμούς» κατά συνδικαλιστικών εκπροσώπων «με αποκορύφωμα την απόλυση της συναδέλφου Γιάννας Σακελλαρίου» και διαρκή επιδείνωση εργασιακών συνθηκών. «Σημειώνουμε ιδιαίτερα την απόλυση πολλών συναδέλφων που εργάζονταν στο in.gr σε συνθήκες πολύ χειρότερες απ’ ό,τι οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους στον ΔΟΛ, παρότι αποτελούσαν, όπως τους διαβεβαίωνε η διεύθυνση, το “μέλλον” του οργανισμού. Οι συνάδελφοί μας στις ιστοσελίδες του ΔΟΛ οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι θα έχουν την πλήρη στήριξη και κάλυψη των σωματείων μας». Καλούν επίσης τους συναδέλφους σε συνέλευση σήμερα (12.00) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

 

Scroll to top