02/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο κολιές της Μέρκελ

      Pin It

Η απόφαση του Ομπάμα για επίθεση στη Συρία θα αργήσει, γιατί θέλει και τη συναίνεση του Ομπάμα

 

Του Λάκη Μπέλλου

 

Λογικά το ντιμπέιτ Μέρκελ-Στάινμπρουκ, που είχε τόσο ελληνικό ενδιαφέρον, θα έπρεπε να το κάνουν Γιάννης Πρετεντέρης, Σία Κοσιώνη και Γιώργος Τράγκας.

 

Δεν θα έπρεπε να αποκλειστούν όμως και οι Αλέξης Παπαχελάς, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Βαρουφάκης, Ολγα Τρέμη, Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά.

 

Το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα φαίνεται και από το γεγονός που διαπιστώσαμε όλοι, ότι και οι δύο υποψήφιοι είχαν χαρακτηριστική ελληνική προφορά.

 

Η προφορά μάλιστα του Στάινμπρουκ ήταν χαρακτηριστικά βλάχικη από τη Λάρισα.

 

Φυσικά στιλιστικά η Μέρκελ, με αυτό το μπλε τσίτι, ήταν ένα μάτσο χάλια. Ηταν ντυμένη όπως στα δικά μας ντιμπέιτ η Αλέκα Παπαρήγα, προς το χειρότερο.

 

Πωλητήριο και σε εκκλησίες βάζουν οι δανειστές. Θα έρθουν και Γερμανοί παπάδες να κάνουν βαφτίσεις- γάμους και κυρίως κηδείες.

 

Ζητάνε επίσης αποκρατικοποίηση και πώληση των φυλακών. Θα μπορεί π.χ. ο καθένας να αγοράζει μια ιδιωτική φυλακή, όπου θα εκτίει την ποινή του.

 

Φυσικά θα είναι πολυτελείς φυλακές τύπου resorts. Θα έχουν και γήπεδα γκολφ, spa και φρεσκοσκαμμένα τούνελ για αποδράσεις.

 

Επίσης, η τρόικα ζητάει να αναπτύξουμε τον ιατρικό τουρισμό. Η διαφήμιση του ΕΟΠΥΥ με τα τηλέφωνα για τους γέρους και τις γριές άρχισε κιόλας να παίζεται στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Υπολογίζεται ότι συνολικά τον επόμενο χρόνο θα έρθουν 17.000.000 γέροι και γριές ασθενείς τουρίστες.

 

Απειλεί με τριπλές εκλογές (τάχα μου) ο Σαμαράς την τρόικα! Ο ΓΑΠ με ένα δημοψήφισμα μόνο απειλούσε και έφαγε σουτ.

 

Οι τριπλές εκλογές θα είναι βουλευτικές, ευρωεκλογές, δημοτικές, που μπορεί εύκολα να γίνουν πενταπλές με την προσθήκη των νέων «Dancing with the Stars» και «Ελλάδα έχεις ταλέντο στις τριπλές εκλογές».

 

Οι «τζάμπα μισθοί», που είχε πρωτοσέλιδο η «Εφ.Συν.», είναι περσινά ξινά σταφύλια. Η νέα τάση είναι ότι εργοδότες δίνουν μηδέν ευρώ στο τέλος του μήνα, αλλά δίνουν προκαταβολή των «μηδέν ευρώ» όσες φορές ζητήσει ο εργαζόμενος μέσα στον μήνα.

 

Από σήμερα οι τράπεζες θα έχουν ένα ξεχωριστό γκισέ που θα λέγεται «Ληστείες».

 

Εκτός από τις καταθέσεις – αναλήψεις η Εφορία από τα ταμεία αυτά θα «βάζει χέρι» στις καταθέσεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Θα παίρνουν ακόμη και 15 ευρώ, που είναι υπολογίσιμο ποσό σήμερα, γιατί τόσο έχουν φτάσει μισθοί και συντάξεις.

 

Τραγωδία επίσης, εκτός της Μέρκελ, ο Ομπάμα στο διάγγελμά του. Ολόιδιος ο Σαμαράς. Είπε ακόμα και «γαμώ τη Συρία μου και το κεφάλι μου μέσα».

 

Στο κοντρόλ του γερμανικού ντιμπέιτ ήταν ο Σαμαράς και υπαγόρευε τις απαντήσεις στη Μέρκελ, που ήταν ιδρωμένη με τον ιδρώτα να σχηματίζει πάνω στα ρούχα της την Ελλάδα.

 

Εντύπωση προκάλεσε ο κολιές της Μέρκελ στα χρώματα της γερμανικής σημαίας. Αν γίνει δεύτερο ντιμπέιτ, θα φορέσει κολιέ την ελληνική σημαία.

 

twitter.com/pamelouketo

 

Scroll to top