12/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι δωδεκάθλιοι του Ηρακλέους

      Pin It

Δώδεκα Δωδεκάτου του Δώδεκα σήμερα. Του Αγίου Σπυρίδωνος, μεγάλη η χάρη του. Χαράς ευαγγέλια στο νησί των Φαιάκων. Θα ξεπουλήσουν ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, μπαρ, αναψυκτήρια, οβελιστήρια. Τα δικαστήρια υπολειτουργούν. Με μια δωδεκάδα τέτοιους αγίους την καβατζάραμε αβάδιστα την κρίση.

 

Αρχαιόθεν ο αριθμός δώδεκα αντιπροσωπεύει τον τέλειο, πλήρη κύκλο. Οι 12 ώρες της ημέρας και της νύχτας, οι 12 μήνες του έτους, οι 12 ιεραρχίες των Γραφών, οι 12 ολύμπιοι θεοί, οι 12 φυλές του Ισραήλ, οι 12 προφήτες, οι 12 μαθητές του Χριστού, τα 12 Ευαγγέλια, η 12δελτος του ρωμαϊκού δικαίου, οι 12 τρόικες, τα 12 Μνημόνια και ο 12ος παίκτης, ο ευπειθής λαουτζίκος που βγάζει τα 12 φίδια απ' την τρύπα. Δωδεκάθλιοι του Ηρακλέους, τραβάτε αδιαμαρτύρητα το κουπί.

 

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός και τοπικές βροχές σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια.

 

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα ρίξει κι άλλα χιόνια, αλλά πού άσπρη μέρα!

 

Ροβολάει τον κατήφορο ο υδράργυρος, ενώ το βράδυ και νωρίς το πρωί παγετός θα κάνει τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας να γλιστρούν σαν τσουλήθρες.

 

Υποβόσκουσα συννεφιά θα καλύψει από το μεσημέρι τον ουρανό της Σαλονίκης. Μέχρι τότε ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην Αττική λίγες νεφώσεις αυξημένες κατά περιόδους θα δώσουν ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού.

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο με λίγα νέφη και το θερμόμετρο σε περαιτέρω πτώση. Γεγονός που αυξάνει τη λαθροϋλοτομία ιδίως στη βόρεια Ελλάδα. Κόβουν δέντρα για ξυλόσομπες και τζάκια ακόμα και από τα περιαστικά δάση της Θεσσαλονίκης. Αυτοί δεν είναι ξυλοκόποι, είναι ο δάκος του Σέιχ Σου.

 

Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα (δωδεκάδα επίσης) θα ταλανιστούν από τοπικές βροχές που θα περιοριστούν σταδιακά στη βόρεια Κρήτη και κατά το βραδάκι θα σταματήσουν.

 

Λούτσα ενδέχεται να γίνουν οι πρωινοί τύποι της Δωδεκανήσου από τις σποραδικές καταιγίδες που προβλέπονται τις μικρές ώρες. Τραμουντάνες 3 έως 5 Μποφόρ θα φυσούν στα πελάγη και στο Αιγαίο τοπικά 6.

 

Ωστικό κύμα δημιούργησαν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Ακίνητα, κινητά, τιμαλφή, καταθέσεις, μετοχές, σκάφη, αλισβερίσια, νταλαβέρια. Περιούσια κατηγορία πολιτών ή πωλητών. Καμιά σχέση με τον κοσμάκη. Φτωχαδάκια και κλεφτάδες.

 

Σήμερα διαβάζετε αισίως το 32ο φύλλο της «Εφ.Συν.». Απ' ό,τι φαίνεται, καθιερωνόμαστε με τη στήριξή σας. Τραβάμε από 31 και δεν καιγόμαστε.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top