11/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στη γη των Βησιγότθων

      Pin It

Στη γη των Βησιγότθων αρμενίζεις και σε κερδίζουν κήποι κρεμαστοί μα τα φτερά σου σιγοπριονίζεις. Στερνό αντίο στον Αλκη Αλκαίο που έφυγε στα 63 του, προλαβαίνοντας να ομορφύνει τις ζωές μας με στίχους ασύγκριτης συγκίνησης, ερωτισμού και ανεκτίμητης γλωσσικής πληρότητας. Υψηλή ποίηση με δυο λόγια.

 

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο κρατίδιο της Βαυαρίας, γενέτειρας του παλαί ποτέ βασιλέα μας και των νυν επιτηρητών μας, θα μπορούσε να διανθίσει παραφρασμένο κάπως το αθάνατο κομμάτι του Γκάτσου: Στο μοναστηράκι Βαυαροί χωροφυλάκοι μάς αγοράζουν μπιρ παρά και πίνουν με τον Σαμαρά μπιρίτσες και Κουρτάκη. Στο συρτάκι χάνουν τα βήματα.

 

Ιδιόρρυθμος καιρός μάς επιφυλάσσει σήμερα μεταβολή από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, νοτιοδυτικούς ανέμους έως και 8 Μποφόρ στο Αιγαίο, παγετό τη νύχτα και το χάραμα στα ηπειρωτικά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά.

 

Χιονοπτώσεις πλήττουν την Κροατία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε, που λέει κι ο Νιόνιος. Νοτιότερα, στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα. Αρκετά πιο χάμου, στην Αττική νέφη που θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση από το βράδυ.

 

Αύριο η μέρα από το πρωί θα 'ναι συννεφιασμένη. Στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα ρίχνει καρέκλες. Στις υπόλοιπες περιοχές από το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν ανατολικότερα και τη νύχτα θα σταματήσουν. Χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει, ενώ στα πελάγη θα πνέει βοριάς και πουνέντες έως 6 Μποφόρ.

 

Κι αν στο κλάμα το ρίχνεις και ξεσπάς, το ΑΚΕΛ σου πάντα θα ρωτάς, γιατί να φανείς τόσο σκληρός, σε ψηφίζει ο φτωχός λαός. Τα δάκρυα του Χριστόφια για το Μνημόνιο έκαναν τον γύρον του κόσμου, όπως και της Ιταλίδας υπουργού τις προάλλες. Μόνο οι δικοί μας μένουν… πάντα γελαστοί και γελασμένοι.

 

Ιδιωτικοποίηση τροχαίου υλικού της ΟΣΕ ίσον αιτία πολέμου για τους εργαζομένους. Τα τρένα που φύγαν συμβάσεις μού πήρανε, που καίνε στις ράγες, Μνημόνιο τύραννε.

 

Αναρτώνται στο Διαδίκτυο οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Ετούτα τα παλιόσπιτα, τούτες οι καταθέσεις μάς τσαλακώνουν το προφίλ, μας απειλούν τις θέσεις, άδουν απάδοντας.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top