Pin It

Μπορεί και να σκάβω τον λάκκο μου, οφείλω όμως να είμαι ειλικρινής. Πριν να βγω απ’ το σπίτι ακούω πάντοτε δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου – επαγγελματική διαστροφή γαρ. Τέτοια εποχή προσέχω επισταμένως τον καιρό επειδή συνήθως κυκλοφορώ με μοτοσικλέτα.

 

Ε, λοιπόν, τα έχω δει όλα. Οι προβλέψεις για την Αττική, εκείνη την ημέρα, προεξοφλούσαν «αραιές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα βόρεια του νομού». Καβάλησα έτσι τη μηχανή, χωρίς αντιβροχικά αξεσουάρ, σίγουρος ότι θα φτάσω στεγνός στην εφημερίδα.

 

Τέτοια γκαντεμιά όμως ούτε στον εχθρό σου. Αγνόησα τις πρώτες σταγόνες. «Στα βόρεια του νομού» θυμήθηκα, άρα βρέχει κατά Μαλακάσα μεριά. Ισα ίσα που πρόλαβα να κρυφτώ κάτω ένα υπόστεγο, όταν σε λίγο άρχισε να ρίχνει καρέκλες. Κι όταν ο δρόμος μετετράπη σε χείμαρρο, καταριόμουν την ευπιστία μου.

 

Εμείς οι Γαλατσιώτες αρεσκόμεθα να συγκαταλέγουμε την περιοχή μας στα βόρεια προάστια και ξινίζουμε τα μούτρα όταν μας κατατάσσουν στα κεντρικά ή τα ανατολικά. Τόσο βόρεια όμως ούτε στου πιο τοπικιστή τα απονήρευτα όνειρα. Αυτοσαρκάζομαι προκειμένου να κρατάτε και καμιά πισινή, παρ' ότι μέχρι σήμερα πέφτω μέσα στις προγνώσεις μου. Θεωρώ δε ότι θα μου συγχωρήσετε και κανένα σφάλμα, καθότι φρέσκος στο κουρμπέτι.

 

Ωραία όλα αυτά και επίκαιρα γιατί έρχονται μπόρες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στο Αιγαίο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ισχυρές καταιγίδες θα έχουμε στα δυτικά και τα νότια. Στην Αττική θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

Ρεπό δεν προβλέπεται να παίρνουν τα νέφη και οι βροχές ούτε αύριο. Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Λεβάντες θα πνέει στα βορειοανατολικά και στις υπόλοιπες θάλασσες οστριοσοροκάδες 4 έως 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.

 

Οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Τα καλοριφέρ πάντως μπορεί να περιμένουν κάμποσες μέρες ακόμα στα πεδινά της κεντρικής και στη νότια χώρα.

 

Στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα η συμβολή των φοιτητών της Γεωπονικής ήταν καταλυτική, διανθισμένη μάλιστα με ικανοποιητικές δόσεις χιούμορ. «Είσαστε ζιζάνια κι εμείς οι γεωπόνοι – μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» φώναζαν εν χορώ στις ορδές του Δένδια.

 

[email protected] Μετέωρος

Scroll to top