20/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κάθε εποχή και οι… οίκοι της!

      Pin It

Μίλια μπροστά φιγουράρει η κυρία Σούλα από τη Λάρισα. Πιάνει στο φτερό τα μηνύματα των καιρών. Γνωρίζει επακριβώς τι αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα η ταλαίπωρη τούτη χώρα και το πλασάρει στην πολυτελή εκδοχή του.

 

«Εποχής» έχει ονομάσει τον… οίκο της με την ανοχή παραγόντων του κάμπου. Και διαφημίζεται φαρδιά-πλατιά στις φανέλες τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Καμάρι ο πρόεδρος… Ισως επειδή θα κυριολεκτούν εφεξής οι αντίπαλοι οπαδοί όταν φωνάζουν: «Ενα… μπουγέλο είσαστε». Λίγο το 'χεις;

 

Τη μετατροπή και της δημόσιας εκπαίδευσης σε… μπουγέλο από τις τελευταίες κυβερνήσεις προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η εν λόγω μαντάμ. Δώρισε σε σχολείο φωτοαντιγραφικό μηχάνημα αλλά οι δάσκαλοι αρνήθηκαν τη χορηγία. Κακώς. Θα ήταν εποικοδομητική, τουλάχιστον στις μικρές τάξεις, αφού οι φωτοκόπιες θα διανθίζονταν με… λαγουδάκια!

 

Εφτασε η χάρη της μέχρι τον βρετανικό «Γκάρντιαν». Αποκρυπτογραφώντας τα μυστικά της χώρας, το έγκριτο φύλλο κατέληξε στο ροζ σαλόνι της Χρυσούλας, όπως είναι το βαφτιστικό της. Οταν στην Ελλάδα τα περισσότερα μαγαζιά κλείνουν, ο γνωστός οίκος… εποχής επεκτείνεται, σχολίασε η εφημερίδα. Χρυσές δουλειές!

 

Ωχριούν ακόμα και πολυεθνικές απέναντι στις επιδόσεις της. Στην υπόλοιπη οικονομία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βράσε ρύζι! Στις θάλασσες και τις παραθαλάσσιες επιχειρήσεις θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ισχυρές κατά τόπους. Λεβάντες 5 έως 6 και τοπικά 7 Μποφόρ θα πνέει στα βορειοανατολικά και στις υπόλοιπες περιοχές οστριοσοροκάδα 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θα εξασθενήσουν όμως βαθμιαία. Το θερμόμετρο θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ιδίως στις μέγιστες τιμές.

 

Ρομαντζάδες με τέτοιον καιρό δεν συνιστώνται αφού και αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα κυριαρχήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μόνο στα δυτικά ηπειρωτικά, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανολογούνται κατά τόπους λίγες βροχές.

 

Ούτε οι άνεμοι φαίνεται να αλλάζουν διεύθυνση και ένταση καθώς θα πνέουν ανατολικοί 3 έως 5 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο 6 μέχρι 7 Μποφόρ.

Το θερμόμετρο θα μείνει στα ίδια, όπερ μεθερμηνευόμενον δεν θα δούμε βυτιοφόρα με πετρέλαιο θέρμανσης στις γειτονιές.

 

Σούλα και ξερό ψωμί! Απορώ πώς δεν σκέφτηκαν ακόμα στην κυβέρνηση να την προσλάβουν σύμβουλο. Να συνοδεύει τον Σαμαρά στα ταξίδια προς άγραν επενδυτών. Αφού τα καταφέρνει τόσο καλά με τους μικρούς… οίκους, γιατί να μην μπορεί να βοηθήσει στην ανόρθωση και των μεγάλων;

 

meteoros@efsyn. gr Μετέωρος

 

Scroll to top