29/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κολυμπάμε στη δόση

      Pin It

Αντιπαράθεση μεταξύ Γ. Γκιόκα, βουλευτή του ΚΚΕ, και υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη: ο πρώτος καταλόγισε στον δεύτερο ότι οι περικοπές κονδυλίων έχουν διαλύσει τα αθλήματα. Σε πανελλήνιους αγώνες ελληνορωμαϊκής, είπε, αρκετοί σύλλογοι δεν πήραν μέρος επειδή δεν είχαν να πληρώσουν 30 ευρώ για τη μεταφορά των παλαιστών τους.

 

Θύμωσε ο υφυπουργός χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις αιτιάσεις και αντιτείνοντας ότι δίνει αγώνα ώστε στα εθνικά στάδια να γυμνάζονται όλα τα παιδιά χωρίς να επιβαρύνονται οι γονείς. Βουνό το δίκιο του. Στον Νηρέα Ορεστιάδας λόγου χάριν, περισσεύουν χρήματα για να προπονείται στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, επειδή το κολυμβητήριο της ακριτικής πόλης κλείνει τον χειμώνα καθώς ο δήμος αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα θέρμανσης. Κοπιάζει ο υφυπουργός αλλά ανταμείβεται.

 

Λοιπόν, από το απόγευμα στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τη νότια Πελοπόννησο θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, οπότε οι κολυμβητές του Νηρέα οφείλουν να είναι προσεκτικοί. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ, κάτι που ίσως τους εξασφαλίσει μια πιο ξεκούραστη επιστροφή. Στην Αττική θα εκδηλωθούν αυξημένες νεφώσεις, με βροχές μετά το μεσημέρι και ισχυρές τοπικά καταιγίδες τη νύχτα.

 

Η Θεσσαλονίκη θα καλύπτεται από νέφη τα οποία θα δώσουν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα το απόγευμα. Το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση. Αύριο στα ανατολικά και τα νότια θα πίπτει βρόχα καταιγιστική, ισχυρότερη στη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο και πιθανόν το πρωί στην Αττική. Στα δυτικά θα έχουμε συννεφιά, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, εντονότερες το απόγευμα.

 

Τα πρώτα χιόνια θα λευκάνουν τις κορυφές της Ηπείρου, ενώ οι εναπομείνασες περιοχές θα έχουν αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές. Το ανεμολόγιο προοιωνίζεται γαρμπήδες 4 έως 6 στα δυτικά και όστριες 5 με 7 στα ανατολικά, στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα στα βόρεια ακόμα και 9 Μποφόρ. Βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί πτωτικά.

 

Εναν με δύο μισθούς επιπλέον τον χρόνο θα χάσει κάθε εργαζόμενος με τις φορολογικές επιβαρύνσεις που ακολουθούν την εθνική επιτυχία της εκταμίευσης δόσης της δόσης. Σπουδαία τα λάχανα. Εκεί που έφτασαν οι μισθοί, τα έσοδα για το κράτος θα είναι ψιχία.

 

Σωτήριο και για την ιστορική μας κληρονομιά αποδεικνύεται το Μνημόνιο. Ορισμένοι στην Αρτα θεμελίωναν για γούρι τις νέες οικοδομές με λιθάρια από το θρυλικό γιοφύρι, το οποίο κινδύνευε να καταρρεύσει. Ενώ τώρα που 'χει να χτιστεί σπίτι τρία-τέσσερα χρόνια, στέκει καμαρωτό καμαρωτό.

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

Scroll to top