Papakonstantinou-Vasilis

03/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεκατέσσερις συν μία μουσικές επιλογές για καλή και ομαλή επιστροφή

Ο Σεπτέμβριος αγαπάει το ελληνικό τραγούδι

Να μην ξεχωρίσουμε ονόματα, είναι άλλωστε πολλά και με διαφορετικό ύφος. Σημασία έχει πως το ραντεβού που δίνει συνήθως η ελληνική μουσική σκηνή με τους πιστούς της σε θέατρα, κήπους και beach bar επαναλαμβάνεται και φέτος. Και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
      Pin It

Να μην ξεχωρίσουμε ονόματα, είναι άλλωστε πολλά και με διαφορετικό ύφος. Σημασία έχει πως το ραντεβού που δίνει συνήθως η ελληνική μουσική σκηνή με τους πιστούς της σε θέατρα, κήπους και beach bar επαναλαμβάνεται και φέτος. Και έχει μεγάλο ενδιαφέρον

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Σεπτέμβριο και συνήθως προς τα τέλη, έδινε τη μεγάλη του συναυλία στον Λυκαβηττό ο Νίκος Παπάζογλου. Αποτελούσε το ετήσιο ραντεβού μας. Ο Σεπτέμβριος ήταν ανέκαθεν ο μήνας των συναυλιών Ελλήνων καλλιτεχνών στην Αθήνα. Ο Νικόλας «έφυγε» βέβαια, ενώ και ο Λυκαβηττός δεν αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τα live αφού άλλα μέρη στην Αθήνα, όπως η Τεχνόπολη ας πούμε, μοιάζουν και είναι πιο βολικά για τον κόσμο. Επιλέξαμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε 14 (συν μία ακόμα… «ξεχωριστή», αυτή του Γιάννη Πάριου στο Ηρώδειο) ελληνικές συναυλίες στην Αθήνα του Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια στις περισσότερες από αυτές είναι φτηνά, γύρω στα 12 ευρώ, δείτε τι υπάρχει λοιπόν και κάντε τον προγραμματισμό σας. Καλό χειμώνα δεν λέμε ακόμα, εννοείται.

 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

 

«40 χρόνια έφηβος» παραμένει ο Βασίλης-ζούμε για να σε ακούμε-Παπακωνσταντίνου και το γιορτάζει. Με τρίωρες συναυλίες στις οποίες συμβαίνει το πατείς με πατώ σε. Εχει τον τρόπο του ο Βασίλης να ανανεώνει το κοινό του. Βέβαια, αυτό ακριβώς το «40 χρόνια έφηβος» θα μπορούσε να εκληφθεί και ως κάτι το αρνητικό, ειδικά για έναν τραγουδιστή με τόσο σπουδαία φωνή. Αλλά αφού αυτό του αρέσει εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Αλλωστε παραμένει original για να του προσάψουμε το παραμικρό.

 

INFO: Απόψε, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, προπώληση 10 €, ταμείο 13 €.

 

Αctive Member

 

Δεν θα είναι μία από τις συνηθισμένες συναυλίες της κολεκτίβας από το Πέραμα. Αυτή τη φορά θα έχουν μαζί τους και πολλούς καλεσμένους. «Τραγούδα μαζί μας να φύγει το σκοτάδι», λέει ο B.D. Foxmoor κι έγραψε από ένα τραγούδι για τους Ελένη Βιτάλη, Γιάννη Κότσιρα, Γιώτα Γιάννα, Μπάμπη Παπαδόπουλο, Νίκο Ξύδη, Veronica Harcsa, Jahcoustix, Erik Truffaz, Yacine & The Oriental Groove, Χνάρια, A.S.R., Noova Groova και Pyromantic Orchestra. Επιπλέον, ο κάθε καλεσμένος θα ερμηνεύσει μαζί με τους Active Member ένα κομμάτι της προσωπικής του δισκογραφίας, αλλά θα πει κι ένα τραγούδι των Active Member. Υπερπαραγωγή. Με το γκρουπ να γιορτάζει τα 20 χρόνια του.

 

INFO: Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολη, προπώληση 12 €, ταμείο 15 €.

 

Imam Baildi

 

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ο Κήπος του Μεγάρου αποδείχθηκε το πιο hot spot συναυλιακό μέρος της πόλης. Βολεύει από κάθε άποψη, ακόμα και από θέμα συγκοινωνίας. Για τον Σεπτέμβριο βέβαια το πρόγραμμα δεν είναι και τόσο φορτωμένο εκεί, αρκούν όμως οι Imam Baildi ώστε να μας… αναγκάσουν να περάσουμε ξανά μια βόλτα. Αποτελούν και οι συναυλίες τους ούτως ή άλλως μια γιορτή, η διασκέδασή μας θεωρείται εξασφαλισμένη. Πώς; Με παλιά λαϊκά ανακατεμένα με σύγχρονα beat και ως sample, ακόμα και τη φωνή της Σοφίας Βέμπο.

 

INFO: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, Κήπος του Μεγάρου, προπώληση 10 €, ταμείο 12 €.

 

Locomondo

 

Με τους Locomondo σε συναυλία δίπλα στη θάλασσα; Και Παρασκευή βράδυ πριν από Σαββατοκύριακο; Και αρχές Σεπτέμβρη αποχαιρετώντας το καλοκαίρι; Και με καινούργιο άλμπουμ στις αποσκευές του συγκροτήματος; Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτε καλύτερο. Γιατί, ως γνωστόν, «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα»…

 

INFO: Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Bolivar beach bar – Αλιμος, προπώληση 10 €, ταμείο 12 €.

 

«Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα…»

 

Μετά τον Μίκη, να και η Μελίνα. Αντίστοιχης υφής παράσταση, μια αναδρομή στους σπουδαιότερους σταθμούς της πορείας της Μελίνας Μερκούρη μέσα από τραγούδια, θεατρικούς και κινηματογραφικούς ρόλους αλλά και μέσα από τη σχέση της με σημαντικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, μουσική επιμέλεια Σταύρου Ξαρχάκου, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Γιάννης Στάνκογλου. Βασική ερμηνεύτρια των τραγουδιών της η Ελλη Πασπαλά.

 

INFO: Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Εισιτήρια: 25 – 90 €.

 

Σωκράτης Μάλαμας

 

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια για τον Σωκράτη Μάλαμα. Απλώς, μόνο, πως αυτή είναι η αθηναϊκή του συναυλία για τον Σεπτέμβριο. Μιλιούνια θα ανηφορίσουν στην Πετρούπολη το βράδυ εκείνο και τα στοιχήματα έχουν να κάνουν με το πόσες ώρες θα παίξει συνολικά: τρεις, τέσσερις ή μήπως παραπάνω;

 

INFO: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, γενική είσοδος 10 ευρώ.

 

Γιάννης Χαρούλης

 

Νέος… πανικός εν όψει. Εξασφαλίσατε εισιτήριο; Αν όχι, σπεύσατε, το sold out είναι δεδομένο. Ο Χαρούλης ήταν και είναι από τα πιο δυνατά συναυλιακά χαρτιά των τελευταίων μηνών. Του καλοκαιριού σίγουρα, αλλά και πιο πριν. Είναι καλός πράγματι, η κρητική του χροιά τού προσφέρει γοητεία, είναι αξιοπρεπής και «ζεστός», είναι από τους τραγουδιστές που χαίρεσαι να τους ακούς.

 

INFO: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, Λυκαβηττός, προπώληση 10 €, ταμείο 12 €.

 

Χάρις Αλεξίου

 

Η Χάρις Αλεξίου στο πρόγραμμα που παρουσίασε με απανωτά sold out στο Gazarte, την άνοιξη. «Δύο κόσμους έχει η ψυχή μου» με τους «Nouveau Sextet». Με τα σπουδαία της τραγούδια και εξαιρετικούς σολίστες-μουσικούς στο πλευρό της. Θωμάς Κωνσταντίνου με ούτι, κιθάρα, μαντολίνο, λαούτο, Σωτήρης Λεμονίδης στο πιάνο και τα πλήκτρα, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο, φλάουτο Caval, Δημήτρης Τσάκας, soprano και alto σαξόφωνο, κλασική κιθάρα και φλάουτο, Κώστας Κωνσταντίνου, κοντραμπάσο και Κώστας Μερετάκης, multipercussionset. Μετρήστε όργανα, δεκαπέντε και βάλε. Η διαφορετική προσέγγιση των τραγουδιών είναι δεδομένη. Και γοητευτική, θα έλεγα. Και με πολύ συναίσθημα για τις αδύναμες στιγμές.

 

INFO: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων, τιμή εισιτηρίου: 12 €, φοιτητικό, άνεργοι 10 €.

 

Παύλος Παυλίδης

 

Ο τελευταίος δίσκος του Παύλου Παυλίδη μαζί με τους B-Movies, το «Ιστορίες Που Ισως Εχουν Συμβεί», είναι από τους καλύτερους στην καριέρα του. Αστείρευτη η έμπνευσή του. Εχει «δέσει» επίσης και η μπάντα του, το παραδέχεται άλλωστε και ο ίδιος, παραμένει και στις συναυλίες του με αντίστοιχο ενδιαφέρον. Μερικές φορές παίζει και πολλά παλιά του τραγούδια, από την εποχή των «Ξύλινων Σπαθιών», χωρίς να ξεχνάει και τα «Μωρά στη Φωτιά». Η αγαπημένη μου, θα έλεγα, συναυλία για τον Σεπτέμβριο.

 

INFO: Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολη, προπώληση 10 €, ταμείο 12 €.

 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

 

Σε τροχιά Μάλαμα και αυτός με πολύωρα live, που αρχίζουν και δεν… τελειώνουν αφού τραβούν μέχρι τελικής πτώσεως. Ετσι κι αλλιώς στο ίδιο κοινό απευθύνονται πάνω-κάτω. Αυτοί που θα πάνε στον Χαρούλη στον Λυκαβηττό, θα… μεταφερθούν μετά στην Πετρούπολη για τον Μάλαμα και θα καταλήξουν στον Βύρωνα για τον Θανάση (13 Σεπτέμβρη) και τον Αγγελάκα (22 Σεπτέμβρη). Με κάποιες παραλλαγές, εντάξει. Στη συναυλία του αυτή ο Παπακωνσταντίνου θα έχει καλεσμένη του και τη Μελίνα Κανά.

 

INFO: Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων, προπώληση 10 €, ταμείο 12 €.

 

Νίκος Ξυδάκης

 

Δεν θα είναι μία από τις συνηθισμένες συναυλίες με τραγούδια του συνθέτη, σπουδαία τραγούδια εννοείται, στη σειρά. Θα ακούσουμε και ολόκληρη την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» σε μια νέα προσέγγιση. Μαζί του η Γεωργία Νταγάκη στην κρητική λύρα, ο Γιώργης Χριστοδούλου με την πιο global διάθεση, ο Ηλίας Βαμβακούσης και το συγκρότημα των Pop Eye που είναι εξαιρετικό. Δεν ξέρω πώς σας φαίνεται, νομίζω πως (θα) έχει τεράστιο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.

 

INFO: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, Κήπος του Μεγάρου, προπώληση 10 €, ταμείο 12 €.

 

«Ποιος τη ζωή μου…»

 

Η παράσταση για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη άρεσε και αρέσει. Σάρωσε στην Αθήνα πιο πριν, σάρωσε και στην επαρχία το καλοκαίρι. Αλλά αυτή η συγκεκριμένη παράσταση στη Μακρόνησο αποκτά ξεχωριστή σημασία και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί. Η παράσταση θα δοθεί σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, κοντά στο λιμανάκι της Μακρονήσου μπροστά από το κτίριο των «Αρτοκλιβάνων».

 

INFO: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, Μακρόνησος, δωρεάν προσκλήσεις από τις 9 Σεπτεμβρίου στα ταμεία του Μπάντμιντον – 12 € τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Μαρία Φαραντούρη

 

«Χθες άρχισα να τραγουδώ», λέει η Μαρία Φαραντούρη, χθες ναι, γιορτάζοντας στο Ηρώδειο τα πενήντα της χρόνια καλλιτεχνικής πορείας. Μισό αιώνα δηλαδή! Να δούμε τι θα διαλέξει να τραγουδήσει τη συγκεκριμένη βραδιά και τι θα πρωτοαφήσει απ' έξω. Δύσκολη η επιλογή.

 

Θα συμμετέχουν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Ελλη Πασπαλά και Σαβίνα Γιαννάτου. Το εισιτήριο είναι λίγο ακριβό, αλλά τα χρήματα προορίζονται για καλό σκοπό, τα έσοδα θα ενισχύσουν το έργο του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού», ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού.

 

INFO: Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τιμή εισιτηρίου: Διακεκριμένη 90 €, Α' Ζώνη 70 €, Β' Ζώνη 50 €, Γ' Ζώνη 35 €, Ανω Διάζωμα 20 € – Μειωμένο: 15 €.

 

Γιάννης Αγγελάκας

 

«Από τις Τρύπες στη Γελαστή Ανηφόρα, μια ίσια γραμμή σ’ ένα βρώμικο χαρτί». Η ιστορία του Γιάννη Αγγελάκα, που ξεκίνησε εντελώς ροκ στις «Τρύπες» και πέρασε από την κιθάρα στο μπαγλαμαδάκι. Μαζί του μια εκλεκτή παρέα, Ντίνος Σαδίκης σε μπαγλαμά και κιθάρα, Τίτος Καργιωτάκης στην ηλεκτρική κιθάρα και τα πλήκτρα, Στάθης Αραμπατζής στην κιθάρα, Χρήστος Χαρμπίλας στα κρουστά αλλά και στα απαραίτητα ηλεκτρονικά. Η «Γελαστή Ανηφόρα» είναι το τελευταίο του cd-ποιητική συλλογή-βιβλίο, κυκλοφόρησε τον Μάιο και τραγούδια του θα ακούσουμε σίγουρα κι εδώ.

 

INFO: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Βράχων, προπώληση 10 €, ταμείο 12 €.

 

Γιάννης Πάριος

 

Και η στιγμή που όλοι περιμέναμε: ο Γιάννης Πάριος στο Ηρώδειο. Κι ας μη λέει τα δικά του τραγούδια, αλλά κομμάτια αποκλειστικά του Βασίλη Τσιτσάνη. «O Δικός μου Βασίλης Τσιτσάνης» λέγεται η παράσταση κι έτσι θα χαθεί η ευκαιρία να παιχτεί live το «Τρελό Φορτηγό» (με τα φρένα τα σπασμένα). Δεν πειράζει, τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά. Πάντως, πέραν των όλων όσα λέμε, ο Πάριος διαθέτει σπουδαία φωνή, οι μουσικοί που έπαιξαν κάποια στιγμή μαζί του έχουν να το λένε, η φωνή του αποτελεί το καλύτερο εργαλείο για τις ορχήστρες μια και πατάει τέλεια στις νότες.

 

INFO: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, εισιτήρια από 18 € έως και 60 €.

 

Scroll to top