03/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Τετράωρες στάσεις εργασίας στα πρακτορεία διανομής

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Διανομής πρότεινε στους εργαζομένους την κήρυξη 4ωρων προειδοποιητικών στάσεων εργασίας και στα δύο πρακτορεία διανομής, «Αργος» και «Ευρώπη». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης, σε μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, η πρόταση του Δ.Σ. υπερψηφίστηκε (151 υπέρ και 10 κατά) και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σήμερα στάσεις εργασίας, από τη 1.00 έως και τις 5.00 τα ξημερώματα και από τις 9.00 έως τις 13.00. Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων επιδομάτων και μισθών από την «Ευρώπη» και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει τουλάχιστον ό,τι προβλέπει και η τελευταία. «Καλούμε τις διοικήσεις των δύο πρακτορείων να πάρουν πίσω τα αντεργατικά τους σχέδια και να υπογράψουν άμεσα νέα ΣΣΕ. Εμείς, οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματά μας. Δεν υποκύπτουμε σε απειλές, εκβιασμούς και πλαστά διλήμματα».

 

……………………………………………………………………………………………………………

 

Κανονικό δελτίο και με ανταποκριτές

 

Το δελτίο ειδήσεων του Star αλλάζει παρουσιαστές, μορφή, περιεχόμενο. Θα αρχίσει να «χτυπά» κανονικά από τις 16 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται συνεργασίες και με ανταποκριτές. Η Μάρα Ζαχαρέα αναλαμβάνει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου με βασικό σχολιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου, που επιστρέφει στη μικρή οθόνη με διπλό ρόλο, αφού η συμφωνία (μεταξύ STAR και enikos.gr) περιλαμβάνει και την παράλληλη μετάδοση της εκπομπής του γνωστού δημοσιογράφου. Μαζί τους θα βρίσκονται και οι δημοσιογράφοι Σταύρος Λυγερός, Κάτια Μακρή, Γιώργος Κουβαράς και Κώστας Στούπας, που θα σχολιάζουν τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και θα ενημερώνουν για όσα συμβαίνουν. Ηδη από χθες άρχισε να μεταδίδεται και σχετικό τρέιλερ από το κανάλι της Κηφισίας…

 

……………………………………………………………………………………………………………..

 

!  Γίνονται ήδη επαφές από στελέχη της ΔΤ με ανταποκριτές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό με ποιον τρόπο και με τι είδους συμβάσεις θα γίνουν οι προσλήψεις…

 

ΣΩ.ΜΑ

 

…………………………………………………………………………………………………………………….

 

48ωρη απεργία στην «Εξπρές»

 

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ κήρυξαν χθες νέα 48ωρη απεργία, έως και αύριο (16.00) για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς και τους τεχνικούς οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα « Εξπρές» και στην ιστοσελίδα «express.gr ». Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

 

…………………………………………………………………………………………………………………

 

Νέα τακτική γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

 

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα τακτική γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ καθώς στις 13 Ιουνίου δεν υπήρξε απαρτία. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καλεί εκ νέου στην Α΄ ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων-μελών του Οργανισμού στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Συνεδριών του κτιρίου του ΕΔΟΕΑΠ (Σισίνη 18 και Ηριδανού 5 – 1ος όροφος). Απαρτία επιτυγχάνεται με την παρουσία του 1/3 των μετόχων-μελών του Οργανισμού, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η δεύτερη θα γίνει στις 19/9 (απαρτία με το 1/4 των μελών) και η τρίτη στις 26/9 (απαρτία με το 1/10 των μελών).

 

………………………………………………………………………………………………………………………

 

!  ΥΓ.: Τα λεφτά μας (25 εκατομμύρια ευρώ οφειλές μόνο σε εργαζόμενους), κύριε πρωθυπουργέ;…

 

ΣΩ.ΜΑ

 

 

 

 

Scroll to top