Pin It

Καίριο το πρωτοσέλιδο της προχθεσινής «Εφ.Συν.», αλλά δυστυχώς αποδεικνύεται και προφητικό. Πανωλεθρίαμβος, λοιπόν. Την τεράστια επιτυχία στο Eurogroup ακολουθεί μια άνευ προηγουμένου εθνική τραγωδία: η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην Eurovision.

 

Αφού θέλαμε τρικομματική κυβέρνηση, καλά να πάθουμε. Γκρίνιαξε ο Κουβέλης μιλώντας για την επιδεικτική χλιδή των διαγωνισμών και του πέρασε το καπρίτσιο. «Η δημόσια τηλεόραση ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα»… δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πάει, τελειώνει το πανηγύρι.

 

Ρημαδιό. Περασμένα μεγαλεία. Με τι θα ασχολούνται τώρα τα πρωινάδικα; Το κακό είναι ότι ο πρόεδρος του ΡΙΚ σκέφτεται σοβαρά να ακυρώσει και την κυπριακή συμμετοχή. Κρίμα. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε σε ποια χώρα θα έδινε η Κύπρος τους δώδεκα βαθμούς.

 

Ερχονται συννεφιασμένες μέρες κατόπιν όλων αυτών. Με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις σήμερα και παροδικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στη Θράκη, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο μάλιστα θα ρίχνει καρεκλοπόδαρα τις πρωινές ώρες. Στην Αττική θα εκδηλωθεί καταιγίδα το πρωί και τοπικές βροχές την υπόλοιπη μέρα. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά θα συννεφιάσει βαθμιαία.

 

Καταιγίδες θα έχουμε και αύριο. Ενδεχομένως στη δυτική χώρα, τη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και στις ανατολικές και τις νότιες ηπειρωτικές περιοχές θα σταματήσουν τελείως. Ακόμα λίγα χιόνια θα σκεπάσουν τις πλαγιές της Ηπείρου. Οστριογαρμπήδες 3 έως 5 θα πνέουν στα δυτικά, 4 με 6 στα ανατολικά και στο ανατολικό Αιγαίο 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν.

 

Λεφτάδες μητροπολίτες πιάστηκαν στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ με χρυσές καταθέσεις στο εξωτερικό, διάβασα. Σιγά τα ωά. Εγώ τους βρίσκω δογματικά και θεολογικά άψογους. Αναδεικνύουν την οικουμενικότητα της ορθοδοξίας.

 

Εδώ δεν είναι πανεπιστήμιο να γίνουμε υδρογεωλόγοι, δήλωσε στην υποεπιτροπή υδάτινων πόρων του κοινοβουλίου ο βουλευτής Τρικάλων, Μιχάλης Ταμήλος, και προκάλεσε σάλο. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε εβδομάδα και να πληρωνόμαστε για μία φορά τον μήνα, συμπλήρωσε κυνικά. Εμ βέβαια! Αν ήταν να πληρώνει, κιόλας θα πήγαινε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

 

Στην Ολλανδία καταργήθηκε νόμος που ποινικοποιούσε τη βλασφημία. Οι Ολλανδοί συνάδελφοι θα μπορούν εφεξής ελεύθερα να κατεβάζουν καντήλια και να τα σούρνουν στα γαλλικά. Ενώ εμείς οι υπανάπτυκτοι έχουμε μείνει στο… @%*&@*!~*@^#*+!@#*%. Δύσκολοι καιροί.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top