Pin It

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με ανέμους ασθενείς και θερμοκρασία 11 έως 16 βαθμούς θα έχει σήμερα η Νύμφη του Θερμαϊκού. Ιδανικές συνθήκες για ποδαρόδρομο, αν συνυπολογίσουμε ότι διάγουμε αισίως τα τέλη Νοεμβρίου.

 

Οταν βρίσκομαι στη Σαλονίκη, όχι πολύ συχνά τελευταία είν' αλήθεια, αναρωτιέμαι τι τα χρειάζεται τα λεωφορεία. Το μέγεθος της πόλης είναι στα ανθρώπινα μέτρα, οι αποστάσεις μικρές και χαίρεσαι να βαδίζεις στις πλατιές λεωφόρους και τα στενά της. Ασε που τις ώρες αιχμής το «Πεζό 2» αποδεικνύεται ταχύτερο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Διαβάζω ότι ο ΟΑΣΘ και το ΚΤΕΛ του νομού βάζουν λουκέτο από την 1η Δεκεμβρίου επειδή, λόγω των περικοπών που φέρνει το Μνημόνιο, ξεμένουν από καύσιμα και ρευστό. Επρεπε από χρόνια να έχει αποκατασταθεί η αδικία. Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Οι Σαλονικιοί θα απολαμβάνουν επιτέλους πεζή τις ομορφιές της πόλης τους. Δηλαδή περιμέναμε την τρόικα να μας ανοίξει τα μάτια ή μάλλον τα πόδια;

 

Αρκετή ηλιοφάνεια με αραιά νέφη, γραίγους 3 έως 4 Μποφόρ και θερμοκρασία 11 έως 18 βαθμούς θα έχει και η Αθήνα. Καιρός που επίσης ευνοεί το περπάτημα. Οσο όμως λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό έχουν ακόμα πετρέλαιο και ρεύμα δεν βλάπτει να τα χρησιμοποιούμε. Αν είμαστε τυχεροί και εξαντληθούν την εποχή των Αλκυονίδων, θα ευχαριστηθούμε πεζοπορία. Αλλιώς θα τραβήξουμε κουπί!

 

Ρεζερβουάρ γεμάτα να 'χουμε κι ούτε ψύλλος στον κόρφο μας! Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νότια Κρήτη. Τις πρωινές ώρες θα παρατηρηθεί περιορισμένη ορατότητα με ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα έχουν ένταση μέχρι 5 Μποφόρ.

 

Αύριο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν βαθμιαία στα δυτικά και το βράδυ θα δώσουν ασθενείς βροχές στο Ιόνιο. Στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι και πάλι περιορισμένη το πρωί.

 

Το ανεμολόγιο προβλέπει αέρηδες μεταβλητούς στα δυτικά 3 έως 4 και βαθμιαία νότιους στο Ιόνιο μέχρι 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά πελάγη βοριάδες 3 έως 4 και από το βράδυ όστριες με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο δεν θα εμφανίσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ακου τη μισή Αθήνα ο Πέτρος Τατσόπουλος; Μα καλά, αυτός δεν πήρε μόλις 18.000 σταυρούς στις 6 Μαΐου; Πράγμα που σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες ερωμένες του δεν τον ψήφισαν. Αρα κάτι δεν κάνει καλά.

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

Scroll to top