Pin It

Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2, Μνημόνιο 3 και πάει λέγοντας. Νομίζουν φαίνεται πως είμαστε 1) επιλήσμονες, 2) αμνήμονες, 3) αμνησίκακοι, πάσχοντες εν γένει από αμνησία που επιμένουμε να αμνηστεύουμε όλους αυτούς τους μυστήριους που μας σκάβουνε το μνήμα. Μνήσθητί μου Κύριε.

 

Ερχονται στον νου μου «Οι μεγάλες φαμίλιες», ποίημα του Ζακ Πρεβέρ που αφού απαριθμεί τους Λουδοβίκους, από τον πρώτο μέχρι τον δέκατο έβδομο, καταλήγει: «και μετά κανείς, ύστερα τίποτε… Μα τι σόι άνθρωποι είναι ετούτοι που δεν μπορούν να μετρήσουν ώς το είκοσι»!

 

Τόσα μνημόνια πάντως δεν προβλέπεται να αντέξουμε. Ακου είκοσι! Στο τέταρτο-πέμπτο θα μας πηγαίνουν γάντι οι στίχοι: «και μετά κανείς, ύστερα τίποτε…». Οσοι από μας κατορθώσουν να επιβιώσουν, θα μπορούν να κατακτήσουν χαλαρά τον πλανήτη. Μα τι λέω; Το Διάστημα, το σύμπαν, το υπερπέραν.

 

Επαχθής η σειρά των Λουδοβίκων. Την έκοψε σαν γόρδιο δεσμό η Γαλλική Επανάσταση. Ο δέκατος έκτος, μάλιστα, άφησε την τελευταία του πνοή στην γκιλοτίνα, το Γενάρη του 1793. Ετσι, για να θυμόμαστε και για να ψυλλιαζόμαστε κομμάτι τρόπους για να διακοπεί η επαχθέστερη σειρά των μνημονίων.

 

Ωσπου να απαλλαχθούμε απ' τα μνημόνια όμως, οι καιροί προοιωνίζονται ισχυρές βροχοπτώσεις με καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Θα βελτιωθούν μόνο στα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη, με ένταση μέχρι και 7 Μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

 

Ρελάνς νεφώσεων και τοπικών βροχών θα σημειωθεί και αύριο, εκτός απ' τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στις νότιες περιοχές θα έχουμε σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να εξασθενούν βαθμιαία. Θα μας ταλαιπωρήσουν γραιγοτραμουντάνες 3 έως 5 στα δυτικά, 4 έως 6 στα ανατολικά και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα πέσει λίγο στα ανατολικά.

 

Ονειρο απατηλό φαντάζει η διαβόητη δόση. Επρόκειτο να την εκταμιεύσουμε πριν τα Εισόδια της Θεοτόκου. Αν όλα πάνε καλά, Παναγία μου, θα την πάρουμε λέει τα Νικολοβάρβαρα. Αν δεν πάνε καλά, κατά του Ευαγγελισμού. Αλλιώς, ζήσε Μαύρε μου!

 

Σχολές αστυνομικών γιοκ. Το μεσοπρόθεσμο απαγορεύει τις προσλήψεις το ’13 και το ’14 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -όχι άλλη προστασία, εκλιπαρούμε- οπότε στο μηχανογραφικό των πανελληνίων εξετάσεων δεν θα υπάρχει η συγκεκριμένη επιλογή. «Μπάτσοι, γουρούνια, ανεξεταστέοι».

 

Μετέωρος [email protected]

Scroll to top