nosokomeio

04/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τους στέλνουν στο πουθενά

Απέναντι στις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας περί μηδενικών απολύσεων, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων που καταργούνται δηλώνουν αποφασισμένοι να μην παραλάβουν τις διαπιστωτικές πράξεις, στις οποίες πουθενά δεν αναφέρεται το νοσοκομείο στο οποίο θα μεταφερθούν.
      Pin It

Με καθημερινές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο «Αμαλία Φλέμιγκ» εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο μονάδων και την κινητικότητα στον χώρο της υγείας. Ορισμένοι αντίκρισαν ήδη τις διαπιστωτικές πράξεις, χωρίς να ξέρουν πού θα πάνε.

«Διεκδικούμε τη ζωή μας και τη δουλειά μας. Διεκδικούμε το να έχει ο κόσμος την υγειά του», λέει ο Δημήτρης Περίχαρος, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του «Αμαλία Φλέμιγκ».

Βρεθήκαμε στα Μελίσσια, στον χώρο του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ». Εκεί όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χθες από τις 8 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των 8 νοσοκομειακών μονάδων και την επικείμενη διαθεσιμότητα περίπου 1.665 απασχολούμενων στον χώρο της υγείας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, στη συγκέντρωση παρευρέθη και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Στ. Κουτσουμπέλης, και μέλη της, οι οποίοι έγιναν δεκτοί κάτω από έντονες διαμαρτυρίες. Οι εργαζόμενοι αποδίδουν στην Ομοσπονδία απραξία σε σχέση με τον αγώνα που πρέπει να δοθεί στον χώρο της Υγείας.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στις σελίδες 18, 39 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί

Scroll to top