seismos

04/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην νότια ακτή, με τους Ιάπωνες επιστήμονες να μιλούν για 6,9 βαθμούς, την ώρα που το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ να δίνει 6,5 βαθμούς.
      Pin It

Από έναν ισχυρός σεισμός συγκλονίστηκε τα ξημερώματα η νότια Ιαπωνία, κατά μήκος της νότιας ακτής του Ειρηνικού, χωρίς όμως να υπάρξουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές, ενώ δεν εκδόθηκε καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι Ιάπωνες επιστήμονες της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανακοίνωσαν πως η δόνηση ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά από την πλευρά του το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 6,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νότια της ιαπωνικής πρωτεύουσας και το εστιακό του βάθους ήταν στα 400 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι σεισμικές δονήσεις είναι κοινό χαρακτηριστικό στην Ιαπωνία μια χώρα από τις πιο ενεργές σεισμικά στον κόσμο. Στην περιοχή αυτή σημειώνεται περίπου το 20% των δονήσεων που έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από 6 Ρίχτερ.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top