04/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Kanye West διασκέδασε τον πρόεδρο του Καζακστάν στο γαμήλιο πάρτι του εγγονού του

Ραπ για το γλέντι ενός δικτάτορα

      Pin It

Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι από τις θερμές κριτικές, που έγραψε ο παγκόσμιος Τύπος για τον τελευταίο δίσκο του Kanye West με τίτλο «Yeezus», και ο διάσημος τραγουδιστής και παραγωγός τα έκανε μαντάρα. Ο Αμερικανός τραγουδιστής και παραγωγός ταξίδεψε ώς το Αλμάτι, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, προκειμένου να τραγουδήσει το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο Royal Tulip για τη δεξίωση γάμου ενός προσώπου που συχνά προκαλεί τη διεθνή κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ράπερ ήταν εκείνος που διασκέδασε τους καλεσμένους στον γάμο του εγγονού του προέδρου του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ. Κατά τη διάρκεια του γαμήλιου γλεντιού ερμήνευσε κομμάτια όπως το «Can΄t Tell Me Nothing», «Before the bash», πληρώθηκε με 3 εκατομμύρια δολάρια και αποχώρησε δηλώνοντας «Και τι έγινε;».

 

Tο twitter και το Instagram πήραν φωτιά από σχόλια αλλά και φωτογραφίες του Κάνι Γουέστ να τραγουδά, οι καλεσμένοι του γάμου πόζαραν ασταμάτητα μπροστά του για να απαθανατίσουν τη στιγμή και οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έγιναν έξαλλοι.

 

Σύμφωνα με τον David Mepham, διευθυντή της οργάνωσης Human Rights Watch, η κατάσταση στο Καζακστάν είναι «σοβαρή και διαρκώς επιδεινώνεται. Υπάρχουν αξιόπιστες καταγγελίες για βασανιστήρια, φυλάκιση των επικριτών της κυβέρνησης, αυστηρούς ελέγχους στα Μέσα Ενημέρωσης, προσπάθεια για υπονόμευση κάθε ελευθερίας της έκφρασης και συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Με το ίδιο μένος, πάντως, αντιμετωπίστηκε νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έγινε ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ναζαρμπάγιεφ.

 

Να θυμίσουμε, πάντως, πως σε αντίθεση με τον Kanye West το 2011, ο Στινγκ απέρριψε -και μάλιστα δημοσίως- μια ανάλογη πρόσκληση για να εμφανιστεί στο φεστιβάλ Astana προσπαθώντας, έστω και με αυτόν τον τρόπο, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζόμενων στις πετρελαιοπηγές και το φυσικό αέριο. «Τόσο οι εργαζόμενοι στο φυσικό αέριο και τις πετρελαιοπηγές όσο και οι οικογένειές τους χρειάζονται την υποστήριξή μας. Ελπίζω ότι τα φώτα της δημοσιότητας από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης θα φέρουν μια θετική αλλαγή στην κατάστασή τους», είχε τότε πει ο τραγουδιστής.

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top