04/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αγνωστη ηχογράφηση Παβαρότι

      Pin It

Πενήντα χρόνια μεγάλης καριέρας και άλλα τόσα εξαιρετικών ηχογραφήσεων. Με μια σπουδαία επανέκδοση η δισκογραφική εταιρία Decca γιορτάζει τις πέντε δεκαετίες της μουσικής της ιστορίας, αλλά και την πολυετή της αφοσίωση στον Λουτσιάνο Παβαρότι, έναν καλλιτέχνη που παρέμεινε στο δυναμικό της από την αρχή ώς το τέλος. Προς το τέλος, μάλιστα, της ζωής του, ο Παβαρότι είχε πει: «Εχω κάνει τόσες πολλές και θαυμάσιες ηχογραφήσεις με την Decca. Η εταιρεία έχει ένα σημαντικό μέρος της καριέρας μου. Είναι πραγματικά μέλος της οικογένειάς μου».

 

Για να μοιραστεί, λοιπόν, με το κοινό αυτή τη διπλή γιορτή θα κυκλοφορήσει την πρώτη ηχογράφηση που επιχείρησε ο σπουδαίος Ιταλός τενόρος με την άρια «Che gelida manina» από την όπερα του Πουτσίνι La Bohème.

 

Η ηχογράφηση παρέμενε στα αρχεία της Decca για δεκαετίες. Μόλις την ανακάλυψαν πέρασε από ειδικό remastering και τον επόμενο μήνα θα διατεθεί στο κοινό για η πρώτη φορά.

 

To 1963 ήταν η χρονιά που σηματοδότησε την αρχή της σχέσης του 27χρονου τότε Παβαρότι με την Decca και όχι μόνο, καθώς την ίδια στιγμή ξεκίνησε εμφανίσεις για πρώτη φορά στο Covent Garden, πλάι στον Τζουζέπε ντι Στέφανο εντυπωσιάζοντας με τις φωνητικές του αρετές τον κόσμο της όπερας.

 

Στο διπλό άλμπουμ, που αναμένεται πάντως, θα υπάρχουν (εκτός από την πρώτη του ηχογράφηση) πενήντα κορυφαίες του στιγμές. Από το «Nessun Dorma» (από την «Τουραντό») και το «Caruso» μέχρι το «La Donna E Mobile» (από το «Ριγκολέτο») και το «Granada», καθώς επίσης και δημοφιλή ντουέτα του με τον Φρανκ Σινάτρα, τον Μπόνο, τον Ερικ Κλάπτον και τον Στινγκ.

 

Αλλωστε όπως έλεγε και ο ίδιος ο Παβαρότι, «ορισμένες μεγάλες άριες είναι τα καλύτερα ποπ τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ»…

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top