04/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΣΗΕΑ (1914, μετονομάστηκε το 1947) πρόεδρος αναλαμβάνει γυναίκα, ενώ και πάλι γενική γραμματέας θα είναι επίσης γυναίκα. Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ λοιπόν είναι από χθες η Μαρία Αντωνιάδου και γενική γραμματέας της Ενωσης η Μαριλένα Κατσίμη. Και οι δύο εκλέχτηκαν με μυστική ψηφοφορία και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, οι «υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου θα καλυφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Επιδίωξη των μελών του νέου Δ.Σ. είναι να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων».

 

Απόλυτα «ελεύθερος σκοπευτής»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία του Γιώργου Τράγκα με τον ΣΚΑΪ έλαβε οριστικά τέλος. Ο ίδιος χθες το πρωί στον «Real FM» υποστήριζε, με το γνωστό του ύφος και στιλ, ουσιαστικά ότι τη μη μετάδοση της εκπομπής του επιδίωκαν οι… Γερμανοί για όσα ο ίδιος τους καταλόγιζε και μέσω αυτής. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εμφανίζει τέτοιου τύπου αιτιολογίες ο γνωστός δημοσιογράφος. Αν πάντως ισχύουν όσα έλεγε, τότε και ο ΣΚΑΪ ήθελε τον… Γερμανό του!

 

!Με δίμηνες συμβάσεις έργου θα επιχειρηθεί να εξασφαλίσει συνεργασία με ανταποκριτές η Δημόσια Τηλεόραση. Μόνο που, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές θα γίνουν με απευθείας αναθέσεις και αναμένονται αντιδράσεις…

 

ΣΩ.ΜΑ

 

Νέο δάνειο στην «Πήγασος»

 

Νέο ομολογιακό δάνειο καθαρού ποσού 10 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank εξασφάλισε η εκδοτική εταιρεία «Πήγασος», συμφερόντων Μπόμπολα, λίγες ημέρες αφότου ανακοίνωσε ζημιές 14,7 εκατ. ευρώ για το πρώτο 6μηνο του 2013. Από την ανακοίνωση της εταιρείας προκύπτει πως δεν αφορά αναχρηματοδότηση του ισόποσου υφιστάμενου ομολογιακού δανείου που διατηρεί η εταιρεία στην ίδια τράπεζα (λήγει στις 29 Νοεμβρίου), καθώς, όπως επισημαίνεται, «το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας». Η ονομαστική αξία ανέρχεται σε συνολικά 16,059 εκατ. ευρώ, ωστόσο η τιμή έκδοσης ορίστηκε υπό το άρτιο στα 0,6227 ευρώ. Η «Πήγασος» έχει χρηματοδοτηθεί επίσης με 20 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και επαναδιαπραγματεύεται την παράταση της λήξης του, ενώ παράλληλα στις 19 Νοεμβρίου θα πρέπει να επιστρέψει εφάπαξ 10 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς για άλλο ομολογιακό το οποίο λήγει.

 

Απεργία στο «Κέρδος»

 

Τα δ.σ. ΤΩΝ ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας έως και σήμερα (17.00) δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών Τύπου που εργάζονται στην εφημερίδα «Κέρδος» και στο kerdos.gr.

 

;ΥΓ. Τα λεφτά μας (25 εκατομμύρια ευρώ οφειλές μόνο σε εργαζόμενους), κύριε πρωθυπουργέ;…

 

ΣΩ.ΜΑ

 

 

Scroll to top