05/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Υπέρ Καμίνη

 

Πρωτοβουλίες δημόσιας υποστήριξης του Γιώργου Καμίνη έχουν ξεκινήσει προβεβλημένα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που θεωρούν ότι ο δήμαρχος Αθηναίων πρέπει να τύχει ευρύτερης στήριξης από τις πολιτικές δυνάμεις, έτσι ώστε να έχει προοπτικές ανανέωσης της θητείας του.Μέσα σε διάστημα περίπου τριών ημερών παρενέβησαν με συνεντεύξεις και αρθρογραφία τους υπέρ του κ. Καμίνη ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος και η βουλευτής του κόμματος Μαρία Ρεπούση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ θα είναι και το πρώτο κόμμα που θα εκφράσει και επισήμως τη στήριξή της στον νυν δήμαρχο Αθηναίων. Μένει να δούμε τι στάση θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ.

 

Δ.Κ.

 

„Ο παλιός, καλός…

 

Ο πρώην πρωθυπουργός, στην ομιλία του κατά τη διήμερη επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο παλιός, καλός, Κώστας Σημίτης. Τόσα σαρδάμ μαζεμένα είχαμε να ακούσουμε από το 2004…

 

ΣΩ.ΜΑ

 

„Η Βουλή των Κοιλοτήτων…

 

Τρόπος του λέγειν βεβαίως, αφού πρόκειται για τους λόρδους, τους βουλευτές, συμβούλους και εργαζομένους στο βρετανικό Κοινοβούλιο, οι οποίοι προφανώς είχαν αρκετό ελεύθερο χρόνο για να επισκέπτονται -όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία- κατά μέσο όρο 800 ιστοσελίδες «πορνογραφικού περιεχομένου» την ημέρα. Συνολικά έγιναν 300.000 τέτοιες «επισκέψεις» τον τελευταίο χρόνο και αυτό που πραγματικά προβληματίζει τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ερευνούν το… φαινόμενο, δεν αυτό καθαυτό το πρόβλημα, αλλά οι μεγάλες «αποκλίσεις» από μήνα σε μήνα. Γιατί, για παράδειγμα, τον περασμένο Νοέμβριο έγιναν 114.844 κλικ σε ιστοσελίδες πορνό και τρεις μήνες μετά, τον Φεβρουάριο, μόνο 15;

 

Ε.Π.

 

„Εφυγε νωρίς

 

Ασυγκίνητος από το προσκλητήριο της Χαριλάου Τρικούπη για ένα νέο εγχείρημα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, έμεινε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Λάμπρος Μίχος.

 

Οπως σημείωσε σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Μίχος, «στις επετειακές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, δεν συμμετέχει ο ατιμασμένος από την ηγεσία του κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Συμμετέχουν οι λεγόμενοι “κορυφαίοι”, που υπήρξαν πράγματι κορυφαίοι στην ίντριγκα, στην υποκρισία, στην εξαπάτηση, στην ανεπάρκεια, στη φαυλότητα και πλείστοι εξ αυτών στη διαπλοκή. Μακριά λοιπόν», καταλήγει. Να σημειωθεί ότι ο Λάμπρος Μίχος, αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ, είχε συνταχθεί με την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη. Σήμερα αγωνίζεται και προσβλέπει στη δημιουργία ενός μετώπου των αντιμνημονιακών δυνάμεων, όπου αναμφισβήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κεντροβαρικό ρόλο.

 

Δ.Κ.

 

„Ποιον αφορά;

 

Μια αινιγματική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Σε μία μόνο πρόταση ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να καταθέσει «την απόφαση 36/11 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος». Η απόφαση αυτή, όπως και η υπ’ αριθμ. 35, δεν έχουν αναρτηθεί από την αρμόδια υπηρεσία και, σύμφωνα με πληροφορίες από το κόμμα του κ. Καμμένου, αφορούν άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για συγκεκριμένη τράπεζα.

 

Χ.ΙΩ.

 

„Κόντρα για τη Συρία

 

Εξακολουθεί να διχάζει το θέμα της Συρίας την ελληνική πολιτική σκηνή. «Στην κατηγορία των προθύμων για την προετοιμαζόμενη πολεμική επίθεση» ενέταξε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Δρίτσας χθες στη Βουλή. «Σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι η πολιτική λύση», απάντησε η αν. υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δύο χρόνια πριν, ως Συνασπισμός, ζητούσε παρέμβαση στη Συρία για την αντιμετώπιση του καθεστώτος. «Είμαστε υπέρ πρωτοβουλιών υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι ένοπλης επέμβασης», παρενέβη ο Χρ. Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ).

 

Χ.ΙΩ.

 

„Ας όψονται οι επενδύσεις!

 

Πενταμελή αντιπροσωπεία αξιωματικών του Κατάρ δέχτηκε στο γραφείο του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και φανατικός οπαδός του είδους «Ελληνας το γένος», κ. Μιχαήλ Κωσταράκος. Στη συνάντηση διευθετήθηκαν, όπως ανακοινώθηκε, οι λεπτομέρειες για την επικείμενη εκπαίδευση των σπουδαστών του Κατάρ στα Κέντρα Εκπαίδευσης του Ελληνικού Στρατού Ξηράς. Αρκεί να μη γίνει κανένα λάθος και οι «σκουρόχρωμοι» Καταριανοί φοιτητές βρεθούν, αντί για τα Κέντρα Εκπαίδευσης, στα Κέντρα Κράτησης, τώρα που στην Ελλάδα εφαρμόζεται το δίκαιον του αίματος.

 

Α.Ψ.

 

„«Χρυσή βίζα»

 

Τι είναι η «χρυσή βίζα»; Ενα «καρότο» από χώρες που ζορίζονται οικονομικά, προς υποψήφιους μη Ευρωπαίους που προφανώς θέλουν να βάλουν πόδι στη Γηραιά Ηπειρο. Η Πορτογαλία ήταν από τις πρωτοπόρες: πριν από έναν χρόνο άρχισε να προσφέρει 5ετή άδεια παραμονής, ελευθερία κινήσεων μέσα στη ζώνη Σένγκεν, δυνατότητα δουλειάς ή σπουδών στην Ευρώπη και την πιθανότητα ο επενδυτής να γίνει κάποια στιγμή Πορτογάλος πολίτης. Το αντίτιμο; Είτε αγορά ακινήτου 500.000 ευρώ και άνω ή μεταφορά κεφαλαίου πάνω από 1.000.000 ή ίδρυση επιχείρησης με δημιουργία τουλάχιστον 10 θέσεων εργασίας. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου 145 «τσίμπησαν», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών: οι πλέον γενναιόδωροι ήταν από Κίνα, Ρωσία και Αγκόλα. Και ακολουθούν ενθουσιώδεις επενδυτές από Βραζιλία, Λίβανο, Νότια Αφρική, Ινδία, Κολομβία, Τυνησία, τα νησιά Saint Kitts and Nevis (το μικρότερο κρατίδιο της αμερικανικής ηπείρου στην Καραϊβική με 50.000 κατοίκους), οι ΗΠΑ, η Ουκρανία, η Τουρκία και η Γουινέα-Μπισάου!

 

Ε.Π.

 

Απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Αρνητική ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, διαμέσου του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Νίκου Βούτση, στην πρόταση Ρέππα περί προοπτικής κυβερνητικής συμπόρευσης του ΠΑΣΟΚ με την Κουμουνδούρου.

 

Ο κ. Βούτσης, από τη μια πλευρά, έδειξε να κατανοεί την αγωνία διαφόρων στελεχών του ΠΑΣΟΚ «για μια άλλη πορεία στον χώρο τους», πλην όμως εκτίμησε ότι η αγωνία και η προοπτική αυτή καθίσταται «ανενεργή» και «άσφαιρη», «όταν συνυπάρχει και είναι στην ομπρέλα της στρατηγικής της συμπόρευσης και της κοινής αγωνίας με τον κ. Σαμαρά και της υπερψήφισης όλων των μνημονίων». Και με τον Σαμαρά, και με το Μνημόνιο, και με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται…

 

Δ.Κ.

 

„Του Θωμά το… μαγαζί

 

Μπορεί να είναι περισσότερο γνωστός ως έμπορος οπλικών συστημάτων ή ως εκδότης, ο Θωμάς Λιακουνάκος όμως έχει και άλλη ιδιότητα, αυτή του εισοδηματία. Οπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, το Δημόσιο νοικιάζει από τον επιχειρηματία ένα κτίριο για το νοσοκομείο «Παναγία» της Θεσσαλονίκης, καταβάλλοντας μάλιστα το δυσθεώρητο για εποχές Μνημονίου ενοίκιο των 400.000 ευρώ. Οπως είπε ο υπουργός, η μείωση στις 320.000 ευρώ δεν είχε γίνει δεκτή από τον κ. Λιακουνάκο και πλέον η πρόταση του υπουργείου θα είναι στις 150.000 ευρώ, «αλλιώς θα αφήσουμε το κτίριο».

 

Χ.ΙΩ.

 

 

 

„Ο Παππάς και η σύνταξη

 

Ερώτηση για το αν η αρθρογράφος Ελενα Ακρίτα λαμβάνει τη βουλευτική σύνταξη του πατέρα της Λουκή Ακρίτα από το 1964 κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α., Χρ. Παππάς. Αμεση ήταν η απάντηση της κ. Ακρίτα από το facebook στην ερώτηση του νοσταλγού της 21ης Απριλίου: «Δεν μου καταβάλλεται καμία σύνταξη εδώ και χρόνια. Τη σύνταξη την είχε σταματήσει η χούντα για επτά χρόνια. Ως παντρεμένη, επί 12 χρόνια, δεν την εισέπραξα, αν και είχα νόμιμο δικαίωμα, και στη συνέχεια, με την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, έκρινα σωστό να μην προχωρήσω τις διαδικασίες που θα επέτρεπαν τη συνέχιση της καταβολής της».

 

Χ.ΙΩ.

 

Scroll to top