turkoglouready

07/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Χινταγέτ Τούρκογλου:

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Σπανούλης»

«Η εμπειρία των Ελλήνων είναι δεδομένη. Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι παίκτες τους παίζουν στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό που τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν στην Ευρωλίγκα. Συνεπώς ξέρουν να διαχειριστούν καταστάσεις», έλεγε πριν λίγες μέρες ο Χινταγέτ Τούρκογλου.
      Pin It

Χωρίς προπονητή;

 

Χθες το βράδυ κυκλοφόρησε και μια πληροφορία. Οι παίκτες συγκεντρώθηκαν σε ένα δωμάτιο, χωρίς τον προπονητή τους, και μίλησαν για πολλή ώρα. Αν αυτό σημαίνει ότι αποφάσισαν να παίξουν τον δικό τους σκοπό αγνοώντας τον προπονητή τους, τότε σήμερα δεν θα έχει ενδιαφέρον να βλέπει κανείς την κάμερα που δείχνει το παρκέ, αλλά και μια άλλη που θα ζουμάρει στον πάγκο.

 

ΚΟΠΕΡ ΑΠΟΣΤΟΛΗ του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Οι Τούρκοι βράζουν στο ζουμί τους μετά τις δυο αναπάντεχες ήττες των πρώτων αγωνιστικών από τη Φινλανδία και την Ιταλία. Μπρος, λοιπόν, στο φάσμα ενός πρόωρου, άδοξου και ταπεινωτικού αποκλεισμού προσπάθησαν να συσπειρωθούν. Το αποψινό ματς με την Ελλάδα είναι πλέον γι' αυτούς «do or die». Νικάς ή πεθαίνεις!

 

Οι αξιωματούχοι της ομοσπονδίας έχουν επίγνωση της κατάστασης. Βλέπουν, όπως όλοι, πως μεταξύ του προπονητή Μπόγκνταν Τάνιεβιτς και των πρωτοκλασάτων παικτών δεν υπάρχει ψυχολογική επαφή και γι' αυτό όλες τους οι προσπάθειες ήταν να θίξουν το φιλότιμο παικτών όπως ο Τούρκογλου, ο Ιλιάσοβα, ο Ερντεν, ή ο Ασίκ και να τους πείσουν να παίξουν αν μη τι άλλο για την υστεροφημία τους. Μια τέτοια αποτυχία τρία χρόνια μετά το ασημένιο στο Παγκόσμιο, θα γραφτεί με μαύρα γράμματα. Το πρόβλημα όμως είναι πως απέναντί τους θα βρίσκεται η σταθερή και ποιοτική Ελλάδα.

 

«Για μας αυτό το παιχνίδι είναι μονόδρομος. Δεν έχουμε να σκεφτούμε πολλά πράγματα. Παίζουμε με μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και αυτή τη στιγμή φαντάζει ως ένα από τα φαβορί», υπογράμμισε ο αρχηγός Χινταγέτ Τούρκογλου, ο οποίος προσπαθεί να μπει μπροστά και να ξεχάσει ότι το σίριαλ της μεταγραφής του από το Ορλάντο στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς είναι σε κρίσιμη φάση. Μάλιστα, επί τούτου δεν θέλησε να κάνει το παραμικρό σχόλιο: «Οσο και να με πιέσεις, αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να σου απαντήσω».

 

Και συμπλήρωσε: «Η εμπειρία των Ελλήνων είναι δεδομένη. Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι παίκτες τους παίζουν στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό που τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν στην Ευρωλίγκα. Συνεπώς ξέρουν να διαχειριστούν καταστάσεις. Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Σπανούλης. Εμείς ετοιμαζόμαστε να τον αντιμετωπίσουμε. Ομως έχουμε στο μυαλό μας ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να σε… σκοτώσουν».

 

Τον ρωτήσαμε και για το «κλειδί» ενός τέτοιου παιχνιδιού, που αίφνης απέκτησε μια επιπλέον ιδιαιτερότητα, λόγω της κρισιμότητάς του κι εκείνος δεν σκέφτηκε πολύ.

 

«Κάτω από άλλες συνθήκες θα σου απαντούσα διαφορετικά. Ομως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είμαστε εμείς και ο κακός μας εαυτός. Οποιος παρακολούθησε τα δυο πρώτα ματς, και με τη Φινλανδία και με την Ιταλία, το πρόβλημά μας ήταν στο ξεκίνημα. Μπαίνουμε πολύ νωθρά, δεν παίζουμε όσο σκληρά πρέπει και βρισκόμαστε να κυνηγάμε. Από εκεί και πέρα μας κυριεύει μια νευρικότητα και μια πίεση που δεν μας αφήνει να αντιδράσουμε σωστά. Ηρθε, λοιπόν, η ώρα να δείξουμε πόσο καλή ομάδα είμαστε, αν είμαστε».

 

Η αλήθεια είναι πως στους Τούρκους δείχνει ότι περισσότερο έχει στοιχίσει ο τραυματισμός του έμπειρου γκαρντ Ομερ Ονάν μια μέρα πριν από το τζάμπολ, παρά η απουσία του ταλαντούχου Ενές Καντέρ της Γιούτα, ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο.

 

«Μα έχουμε μέγεθος. Μάλλον είμαστε ψηλότεροι από όλους τους αντιπάλους μας. Το ζητούμενο είναι η οργάνωση και ο ρυθμός», συμφώνησε ο 30χρονος Σιναν Γκιουλέρ που αναγκάζεται να εκτελεί χρέη οργανωτή παρότι η φυσική του θέση του είναι περισσότερο στο «2».

 

Scroll to top