27/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο +7 με γκρίνια ο σερ Αλεξ

      Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Χρονιάρες μέρες είναι, η ομάδα του πρώτη και με διαφορά (επτά βαθμών παρακαλώ), αλλά ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν κάνει εκπτώσεις στην γκρίνια… Ούτε καν χθες που ήταν η Boxing Day και όλη η Αγγλία ψώνιζε σε χαμηλές τιμές.

 

Μετά το εντυπωσιακό 4-3 επί της Νιουκάστλ, ο προπονητής τής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε λόγο να γκρινιάξει. Οχι άδικα, αφού το γκολ, με το οποίο έγινε το 1-2, δεν έπρεπε να μετρήσει. Ομως, μετά το happy end προξένησε εντύπωση ότι ξεκίνησε τις δηλώσεις του, ακριβώς έτσι: «Η απόφαση στο αυτογκόλ του Εβανς νομίζω πως ήταν κάκιστη. Ο Σισέ είναι σε θέση οφσάιντ και τραβάει τον Εβανς. Αν δεν είναι αυτό παράβαση, τότε τι είναι»;

 

Το γκολ μέτρησε, ο Φέργκιουσον ήταν έξαλλος ακόμα και στο ημίχρονο, όπου τα «έχωσε χοντρά» στους διαιτητές και λυτρώθηκε στο 90′, όταν ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες με προβολή διαμόρφωσε το 4-3. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα, καθώς το ματς ήταν ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.

 

Τρεις φορές προηγήθηκε η Νιουκάστλ, αλλά η Γιουνάιτεντ βρήκε τρόπο να ισοφαρίζει. Στο τέλος έγινε «μύλος», με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές κλασικές ευκαιρίες. Ομως, η Νιουκάστλ απειλούσε σε κάθε αντεπίθεσή της και είχε δοκάρι με τον Σάμι Αμεόμπι στο 85′, χάνοντας έτσι το δικαίωμα να νικήσει για πρώτη φορά στο «Ολντ Τράφορντ», μετά το 1972.

 

Ο Φέργκιουσον, μιλώντας μετά το παιχνίδι, εξήγησε και τον λόγο που βρέθηκε εκτός αποστολής ο Γουέιν Ρούνεϊ: «Εχει ενοχλήσεις στους συνδέσμους του. Θα μείνει εκτός αγώνων για 2-3 εβδομάδες».

 

Αυτή που τα έκανε… μαντάρα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι. Πάνω που μάζεψε τη διαφορά το Σαββατοκύριακο, χθες έχασε στο Σάντερλαντ με 1-0. Οπως ακριβώς πέρυσι και πρόπερσι!

 

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προσπάθησε να το ρίξει στην πλάκα, ατυχώς μάλλον: «Κάθε χρόνο χάνουμε εδώ πέρα, οπότε προτείνω του χρόνου να μην έρθουμε να παίξουμε καν! Πάντως, την τελευταία σεζόν, αν και ηττηθήκαμε από τη Σάντερλαντ, κατακτήσαμε τον τίτλο»…

 

Την πιο ωραία απάντηση έδωσε ένας fan της Σίτι στο twitter και την αναδημοσίευσε το site του BBC: «Εχει δίκιο ο Ρομπέρτο. Του χρόνου δεν θα πάει στο Σάντερλαντ, γιατί θα έχει απολυθεί από την ομάδα»…

Scroll to top