Kouvelis-Fotis

08/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές»

«Εκείνο που χρειάζεται, είναι αλλαγή της πολιτικής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση κινείται συνεχώς σε συντηρητική κατεύθυνση. Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τις επιλογές του, ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό εκκρεμές.
      Pin It

Βολές κατά της κυβερνητικής πολιτικής από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. Στην ερώτηση «πώς κρίνετε την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ;», ο κ. Κουβέλης σημείωσε:

«Κινείται συνεχώς σε συντηρητική κατεύθυνση, παραπέμπει το θέμα της διαπραγμάτευσης στο μέλλον, δείχνει αυταρχισμό στην προώθηση λύσεων. Αν ο κ. Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος πλέον της κυβέρνησης, είναι ικανοποιημένος από όλα αυτά, τότε πράγματι η κυβέρνηση λειτουργεί καλύτερα χωρίς τη ΔΗΜΑΡ».

Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Εκείνο που χρειάζεται είναι αλλαγή της πολιτικής».

Και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τις θυσίες, την αναγνώριση εκ μέρους των εταίρων των λαθών και να ανακαθορίσει τη διαπραγματευτική της στάση ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση για να αποτραπεί η λήψη νέων μέτρων και να υπάρξουν άμεσα θετικές αλλαγές στην οικονομία και τις συνθήκες ζωής των πολιτών.»

Νέα συμφωνία και όχι νέο μνημόνιο

«Πρέπει να επιδιωχθεί μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, που να περιλαμβάνει ελάφρυνση των επιβαρύνσεων του χρέους – με περικοπή μέρους του, χρονική μετακύλιση των ομολόγων, μείωση των επιτοκίων, περίοδο χάριτος για χρεολύσια – και ταυτόχρονα ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την ύφεση.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια, νέους φόρους και νέα αφαίμαξη της ήδη περιορισμένης ρευστότητας της αγοράς. Η χώρα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο μνημόνιο με επαχθείς όρους. Πρέπει να δοθεί βάρος στην παραγωγική ανασυγκρότηση με διαρθρωτικές αλλαγές στο αναπτυξιακό μοντέλο.

Για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ

«Είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική… Όμως το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τις επιλογές του, που του προσδίδουν μια μονιμότερη συμπόρευση με τη Ν.Δ. Ο προοδευτικός πόλος δεν είναι ζήτημα διακηρυκτικό, ούτε σχηματοποιείται μέσα από επικοινωνιακές προσεγγίσεις. Με τον κ. Βενιζέλο οι διαφορές είναι πολιτικές και όχι προσωπικές.»

Πολιτικό εκκρεμές ο ΣΥΡΙΖΑ

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει με πολιτικό εκκρεμές. Είμαστε αντίθετοι με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο βαθμό που θέτει σε διακινδύνευση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ταυτόχρονα επαναφέρει στη δημόσια σφαίρα λαϊκιστικά στοιχεία.»

efsyn.gr

Scroll to top