09/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Νέα πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

      Pin It

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής». Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ερωτώμενος σχετικά με τον «ανένδοτο» του Αλέξη Τσίπρα αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον διεξαγάγει «με τα στελέχη του “εργατοπατερισμού” του ΠΑΣΟΚ, που έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τους “υγιείς” επιχειρηματίες και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων».

 

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ χρησιμοποίησε την παροιμία «η καμήλα δεν βλέπει την καμπούρα της, βλέπει των άλλων και γελάει» για να σχολιάσει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα περί «βλαχοδημάρχων», ενώ αναφερόμενος σε πολιτικές δυνάμεις που μιλούν για την ανάγκη εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «αυτή η προοπτική δεν είναι φιλολαϊκή» καθώς οι θέσεις τους βρίσκονται «πιο κοντά σε τμήματα του κεφαλαίου που προβληματίζονται για τα δικά τους συμφέροντα».

 

Οσο δε για τις επικείμενες κινητοποιήσεις των καθηγητών σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να μετατρέψει «το κίνημα σε χειροκροτητή μιας μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα υπερασπίστηκε την τακτική του ΚΚΕ στην πώληση του «902» λέγοντας ότι γνώμονας ήταν «η ανάγκη να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις σε εργαζομένους και ασφαλιστικά ταμεία».

 

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει το καθεστώς Ασαντ και προειδοποίησε ότι «ο ελληνικός λαός θα οδηγηθεί σε μεγάλες περιπέτειες, με πιθανή εμπλοκή σε γενικευμένη σύρραξη».

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top