09/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ράγισε το γυαλί!

Ο Κοσοβάρος Λόρικ Τσάνα, αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας, προμοτάρει τον Κάτσε και τον... προξενεύει σε ιταλικές ομάδες.
      Pin It

Ο Κοσοβάρος Λόρικ Τσάνα, αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας, προμοτάρει τον Κάτσε και τον… προξενεύει σε ιταλικές ομάδες

 

Του Κ. Πετρωτού

 

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται πως η υπόθεση Κάτσε μάλλον δεν είναι ένα απλό λάθος αμαθούς και αφελούς νεαρού. Ακόμη κι αν ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να θίξει την Ελλάδα, ή τον ΠΑΟΚ στον οποίο μεγαλώνει από μικρό παιδί, φαίνεται ότι ορισμένοι είχαν τους λόγους τους να τον… ωθήσουν στην πολυσυζητημένη ενέργεια να φορέσει την μπλούζα με το σήμα του UCK.

 

Ο ένας είναι σίγουρα ο Λορίκ Τσάνα, ο γεννημένος στο Κόσοβο, αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας, που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες τού έδωσε την μπλούζα. Ο άσος της Λάτσιο, μέσω facebook, αρχικά επιδοκίμασε τον Κάτσε για την ενέργειά του, σημειώνοντας: «Είσαι πλέον ένα είδωλο για την Αλβανία».

 

Χθες επανήλθε χαρακτηρίζοντας ντροπή για ένα σπουδαίο έθνος, όπως η Ελλάδα, να επικρίνει τον Κάτσε. «Δεν υπάρχει πιο μεγάλη ντροπή από αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά. Ακόμη, κατηγόρησε τα ελληνικά ΜΜΕ για «φθηνή» επίθεση στον Κάτσε και συμβούλευσε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μην ξεχνούν πως αποτελεί ιδανικό να υπερασπίζεται κάποιος τα χρώματα της Αλβανίας.

 

Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πως ο Τσάνα είναι ακραίος εθνικιστής Αλβανός. Λέγεται, μάλιστα, ότι υποστηρίζει τον UCK. Πιθανόν, λοιπόν, να ήθελε να μυήσει τον μέσο τού ΠΑΟΚ στα δικά του ιδεώδη. Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή. Αυτή της παρουσίας του στην Ιταλία και των πληροφοριών που υπάρχουν στη γειτονική χώρα για ενδιαφέρον της Τζένοα και της Ουντινέζε για τον παίκτη του ΠΑΟΚ.

 

Με απλά λόγια, μπορεί ορισμένοι, και όχι μόνο ο Τσάνα, να πέρασαν στον Κάτσε την ιδέα ότι με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εύκολη η πώλησή του από τον ΠΑΟΚ. Μια τέτοια θεώρηση της υπόθεσης ενισχύεται και από το γεγονός πως η αντίδραση του 20χρονου μέσου ήταν πολύ σοφτ. Μπορεί να αρνήθηκε ότι η ανάρτηση της φωτογραφίας ήταν δική του ιδέα, να δήλωσε ότι δεν τον εκφράζει ο UCK και ότι σέβεται την Ελλάδα (πιθανόν έπειτα από συμβουλές του νομικού τμήματος του ΠΑΟΚ), αλλά με τόσα που έχουν ακουστεί θα έπρεπε ήδη να είχε μιλήσει δημόσια και αναλυτικά, για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που πλανώνται γύρω από τη συγκεκριμένη ιστορία, αντί να περιμένει την απολογία της Πέμπτης, ενώπιον της διοίκησης.

 

Πώς αντιδρά ο ΠΑΟΚ σε αυτή την ιστορία; Οπως όλα δείχνουν, τόσο ο Σαββίδης όσο και οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του εκτιμούν πως ο Κάτσε δεν έχει μέλλον στον ΠΑΟΚ. Αποπειράθηκαν, μάλιστα, να τον πουλήσουν στην Τουρκία όπου οι μεταγραφές τελείωσαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Δεν τα κατάφεραν.

 

Ο Σαββίδης έχει συλλέξει τις απόψεις όλων των συνεργατών του και το πιθανότερο είναι ο Κάτσε, ανεξαρτήτως της απολογίας του, να τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο και να μπει σε καραντίνα.

 

Ωστόσο, με δεδομένη την αντίδραση και των οργανωμένων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι το βράδυ έχουν σύσκεψη για να καταλήξουν σε μια κοινή θέση για το θέμα και πιθανόν να βγάλουν και μία ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά το θέμα, εκτιμάται ότι είναι πολύ δύσκολο να ξαναπαίξει ο Κάτσε ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό, αργά ή γρήγορα, θα οδηγηθεί στην πώληση. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν μπορεί να προκύψει κάτι άλλο, τώρα όμως φαντάζει ως έκπληξη.

 

Scroll to top