10/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο σφυρί τα ιαματικά λουτρά

      Pin It

Από τα ιαματικά λουτρά της Φθιώτιδας ξεκινά η κυβέρνηση τις μπίζνες με την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού-πακέτο για την ιδιωτικοποίηση των υποδομών στις οποίες στεγάζονται και λειτουργούν τα ιαματικά λουτρά της Υπάτης, των Θερμοπυλών και των Καμένων Βούρλων (λουτρόπολη και πηγές Κονιαβίτη), με στόχο να προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον από επιχειρηματίες που θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν και τον ιαματικό τουρισμό. Οι υποδομές που θα βγουν στο σφυρί σε δύο φάσεις (υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στη συνέχεια) αφορούν:

 

* το ακίνητο των ιαματικών πηγών Υπάτης το οποίο βρίσκεται μέσα στην πόλη της Υπάτης και εκτείνεται σε 837.958 τ.μ. Στην προς παραχώρηση έκταση συμπεριλαμβάνεται τόσο το πάρκο της λουτρόπολης (50 στρέμματα) όσο και εκτάσεις πρασίνου 30 στρεμμάτων.

 

* το ακίνητο των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών μαζί με τα πέντε κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες. Το συγκρότημα περιλαμβάνει κέντρο υδροθεραπείας, δύο ξενοδοχεία, ένα κτίριο όπου στεγάζεται η διοίκηση και ένα εκκλησάκι, σε έκταση γης 785.398 τ.μ.

 

* το ακίνητο ιαματικών πηγών Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, που αναπτύσσεται από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες του όρους Κνημίς. Το συγκρότημα εκτείνεται σε έκταση 1.061.955 τ.μ και περιλαμβάνει κτίρια 1.510 τ.μ. Αποτελείται από τρία τμήματα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο (με το camping) έχει παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους περίπου 800 μέτρων.

 

* το ακίνητο ιαματικών πηγών λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το οποίο αναπτύσσεται εντός της πόλης των Καμένων Βούρλων από τη θάλασσα μέχρι και τις πλαγιές του όρους Κνημίς. Αποτελείται από πέντε τμήματα σε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνονται πέντε κτίρια (ξενοδοχεία, κέντρα υδροθεραπείας κ.ά.) συνολικής επιφάνειας 16.610 τ.μ. σε έκταση γης 554.206 τ.μ.

 

Scroll to top