11/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η περιοδεία της Μαντόνα σε dvd

      Pin It

Της Μαρίνας Κουβέλη

 

Ε, αφού δεν την είδαμε στην Αθήνα, ας αρκεστούμε στο dvd. Ούτως ή άλλως η Μαντόνα κάνει πάντοτε τόσο προσεγμένες κινηματογραφήσεις, που μια μυρωδιά όπως και να 'χει θα την πάρουμε. «Το σόου μου είναι ένα ταξίδι… ένα ταξίδι της ψυχής από το σκοτάδι στο φως», με αυτές τις λίγες λέξεις περιέγραψε η ίδια την υπερπαραγωγή που ετοίμασε για την τελευταία της περιοδεία με τίτλο «MDNA Tour», στην οποία ερμήνευσε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας της. Η περιοδεία-μαμούθ (περιελάμβανε περί τις 88 παραστάσεις) γέμισε τα ταμεία της βασίλισσας με 305 εκατομμύρια δολάρια (εισπράξεις).

 

Από προχθές το δίωρο μουσικό υπερθέαμα με τους 25 χορευτές και μια 10μελή μπάντα που τη συνόδευαν κυκλοφορεί σε dvd με τίτλο «MDNA TOUR». Ο σκηνοθέτης του, Danny B. Tull, δήλωσε σχετικά: «H Mαντόνα πέρασε έξι μήνες επεξεργαζόμενη προσωπικά ένα τεράστιο οπτικοακουστικό υλικό από 30 κάμερες και από πολλές διαφορετικές παραστάσεις προκειμένου να καταλήξει στο τελικό για το “MDNA DVD”. Πρόσεξε κάθε καρέ, κάθε λεπτομέρεια και απόχρωση, με αποτέλεσμα το καλλιτεχνικό της όραμα να φτάσει την τελειότητα. Κάθε τραγούδι είναι σαν μια ταινία μικρού μήκους. Τη μια στιγμή είστε σε μια ταινία δράσης και την επόμενη είστε στη χρυσή εποχή των μιούζικαλ πριν βρεθείτε στην Ινδία, με τελικό προορισμό ένα ξέφρενο πάρτι. Είναι καλύτερη από οποιαδήποτε 3D ταινία Imax που κυκλοφορεί».

 

Μεταξύ των τραγουδιών που ερμήνευσε στις συναυλίες της και περιλαμβάνονται στο dvd είναι το «Girl Gone Wild» (από το τελευταίο της άλμπουμ, «MDNA»), «Revolver», «Gang Bang», διαχρονικά τραγούδια όπως τα «Justify my Love» (Video Interlude), «Papa Don’t Preach», «Express Yourself», «Like a Virgin», «Turn up the Radio», «Open Your Heart», «Vogue Erotic», «Candy», «I’m Addicted», «I’m a Sinner», «Like a Prayer», «Celebration» κ.ά.

 

Scroll to top