11/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Βλάβη και στατιστικά

 

«Μαύρο» έπεσε και πάλι, αυτή τη φορά στη Δημόσια Τηλεόραση. Οχι σκόπιμα, αλλά εξαιτίας ηλεκτρολογικού προβλήματος στον πομπό του Υμηττού. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει «μαύρο» στη ΔΤ γύρω στις 11.30 το πρωί, το οποίο διήρκεσε περισσότερο από ένα δίωρο. Το πρόβλημα, όπως λέγεται, άργησε να επιλυθεί καθώς δεν υπήρχαν τα έξοδα μετακίνησης τεχνικών. Την ίδια ώρα πάντως δημοσιοποιήθηκαν στατιστικά στοιχεία για τους 532 (μέχρι στιγμής) που έχουν πάρει «πράσινο φως» για να υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις με τη ΔΤ. Οι 459 λοιπόν προέρχονται από την ΕΡΤ και οι υπόλοιποι 73 είναι εκτός αυτής. Επίσης, οι 457 προέρχονται από την Αττική και οι 75 εκτός Αττικής. Συνολικά πρόκειται για 163 δημοσιογράφους, 156 τεχνικούς, 90 διοικητικούς και οικονομικούς ενώ 123 θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα. Από τους 532 προσληφθέντες οι 133 είναι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 216 τεχνικής, 182 δευτεροβάθμιας και ένας υποχρεωτικής.

 

! Ποιος θεσμικός διαδίδει, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις, ότι μέχρι 31/12/2013 «ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ τέλος»; Γιατί το διαδίδει και τι/ποιους εξυπηρετεί;

Γ.Μ.

 

Βολές από ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφους

 

«Οι διαδοχικές λίστες επιτυχόντων – προσληφθέντων στη ΔΤ δεν κάνουν άλλο από το να επιβεβαιώνουν συνεχώς και με συνέπεια ότι οι θιασώτες του “μαύρου” είναι φύσει και θέσει ακατάλληλοι να εγγυηθούν διαφάνεια και αξιοκρατία, πολλώ δε μάλλον τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης». Με αυτόν τον τρόπο απάντησαν ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ για τις δύο τελευταίες λίστες (Αθήνας και Θεσσαλονίκη) που δημοσιοποιήθηκαν από τον ειδικό διαχειριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη. «Επιβεβαιώνεται έτσι -σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους- ακόμη μια φορά πως οι κορώνες περί αξιοκρατίας και οι εγγυήσεις για διαφάνεια που μονότονα επαναλαμβάνει ο Π. Καψής είναι γράμμα κενό. Τα πεπραγμένα και η καταγραφή τους τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Οπως ακριβώς εκθέτει το ανυπόστατο τηλεοπτικά δημιούργημά του η ανικανότητα στοιχειώδους έστω τεχνικής λειτουργίας, γεγονός που καταδεικνύεται από τις παρατεταμένες διακοπές προγράμματος σε όλη την έκταση του ψηφιακού δικτύου, που πλέον έχει ολοκληρωτικά παραδοθεί στην DIGEA. Κάτι που επήλθε δίχως καμία νόμιμη διαδικασία διαγωνισμού, με άγνωστο το όποιο περιεχόμενο σχετικής συμφωνίας ή τιμήματος και οδηγεί στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο καρτέλ των ιδιωτών εργολάβων της ψηφιακής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αξιος ο μισθός σας κ. Καψή, άξιο το έργο σας κ. Μάναλη. Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να σας απαντούμε πως η ΕΡΤ είναι και θα παραμείνει ανοιχτή και δυνατή, κόντρα σε εκβιασμούς και μεθοδεύσεις».

 

!  ΥΓ.: Τα λεφτά μας (25 εκατομμύρια ευρώ οφειλές μόνο σε εργαζόμενους), κύριε Σαμαρά και κύριε Τσίπρα;…

 ΣΩ.ΜΑ.

 

Scroll to top