12/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φώτης ο αντιπολιτευόμενος

«Στροφή» Κουβέλη που μίλησε στη ΔΕΘ για ανάγκη να σταματήσει η πολιτική ύφεσης και λιτότητας.
      Pin It

«Στροφή» Κουβέλη που μίλησε στη ΔΕΘ για ανάγκη να σταματήσει η πολιτική ύφεσης και λιτότητας

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει, χρειάζεται ανακοπή και της λιτότητας και της ύφεσης, και είναι η ώρα για μια καινούργια διαπραγμάτευση, για αναδιαπραγμάτευση των μνημονίων» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

 

Χθες το απόγευμα είχε συναντήσεις με τους νέους αγρότες και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

 

«Επικοινωνιακή πολιτική»

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται άλλα μνημόνια, αλλά να σταματήσει αυτός ο δρόμος της ύφεσης αλλά και της λιτότητας», ενώ χαρακτήρισε «επικοινωνιακή πολιτική» τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός περί πρωτογενούς πλεονάσματος στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

 

«Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα, με το δεδομένο ότι δεν υπολογίζονται οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες δεν εκταμιεύονται, δεν γίνονται. Δεν υπολογίζεται ακόμη ότι το ελληνικό Δημόσιο οφείλει. Οφείλει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφείλει στους Ελληνες πολίτες. Κατά συνέπεια καμία υπεραισιοδοξία δεν χρειάζεται. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 

Στη συνάντηση που είχε με τους νέους αγρότες επισήμανε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής στο τετράπτυχο: ανάπτυξη – αειφορία – ανταγωνιστικότητα – κοινωνική συνοχή.

 

Συνάντηση με Μπουτάρη

 

Ακολούθησε η συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο η ΔΗΜΑΡ στήριξε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και συζήτησαν για τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του κ. Κουβέλη, ότι η κυβέρνηση δεν επιχειρεί αναδιοργάνωση της αυτοδιοίκησης αλλά απορρύθμιση…

 

Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις τής υπό κατάληψη ΕΤ3 αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του να έρθει στη Βουλή η επίμαχη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

 

Scroll to top