Pin It

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Ακόμη μια επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη «Ξένιος Ζευς», αναστάτωσε χθες τη ζωή, όχι μόνο των μεταναστών, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Πατησίων, χωρίς να έχει τα αναμενόμενα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελέσματα.

 

Η επιχείρηση από δυνάμεις που αποτελούνταν από άνδρες της Διεύθυνσης Αθηνών, της Ασφάλειας Αθηνών, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και της Αμεσης Δράσης ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και ώς τις 20.00 οι αστυνομικοί «αλώνιζαν» τις περιοχές γύρω από την πλατεία Αμερικής και την Κολιάτσου, τον Αγιο Ελευθέριο και τον Αγιο Νικόλαο και τις λεωφόρους Πατησίων, Αχαρνών και Λιοσίων.

 

Κατά τη διάρκειά της οι αστυνομικοί είχαν ελέγξει -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- περισσότερους από 1.500 μετανάστες, οι περισσότεροι των οποίων διαμένουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα. Ανάμεσα σε αυτούς θεωρήθηκαν μόνο 378 άτομα ύποπτα και προσήχθησαν στα Τμήματα της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε τελικά ότι 62 μετανάστες είχαν διαπράξει διάφορα αδικήματα, όπως πορνεία, λαθρεμπόριο τσιγάρων, παράβαση σφράγισης καταστημάτων, επαιτεία και διάφορες τροχονομικές παραβάσεις.

 

Αδικήματα και ποσοστό μικροεγκληματικότητας, δηλαδή, τα οποία πιθανότατα θα καταγράφονταν και στην περίπτωση που οι έλεγχοι επεκτείνονταν και στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής και δεν εστιάζονταν οι έρευνες αποκλειστικά σε μετανάστες.

 

[email protected]

 

Scroll to top