Pin It

Πρώτο κουδούνι σήμερα σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και νηπιαγωγεία και το πλεόνασμα, για το οποίο μίλησε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ήταν σκανδαλωδώς εμφανές και προκάλεσε το κοινό αίσθημα όπως άλλοτε ορισμένοι μαθητές με πανκ αμφίεση. «Καλή σχολική χρονιά με ανοικτά σχολεία, τους δασκάλους στη θέση τους και τα βιβλία στα θρανία» ευχήθηκε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με μήνυμά του στο Twitter. Τέτοιες ευχές θα δυσκολευόταν ασφαλώς να τις κάνει σε κάποιο προαύλιο, παρουσία παιδιών και δασκάλων, καθώς μαρτυρούν πρωτογενές πλεόνασμα υποκρισίας και άγνοιας κινδύνου. Τι καλή σχολική χρονιά και κουραφέξαλα, κυρ υπουργέ μου, που κάνεις ό,τι περνάει απ’ το χέρι σου να 'ναι μουντή, ζοφερή, μαύρη κι άραχνη;

 

Από πού κι ώς πού ανοιχτά σχολεία που 'χεις καταργήσει και συγχωνεύσει τόσες και τόσες μονάδες κι έχεις βγάλει τους εκπαιδευτικούς στα κάγκελα, ώστε να κατεβούν σε απεργία διαρκείας με το καλημέρα και μάλιστα με συντριπτικά πλεονάσματα ψήφων; Αμ το άλλο τι το 'θελες; Πώς να 'ναι όλοι οι δάσκαλοι στη θέση τους αφού έχεις ήδη απολύσει αρκετές χιλιάδες και το 'χεις βάλει αμέτι-μουχαμέτι να εκδιώξεις όσους ακόμα απαιτήσουν οι δανειστές; Λες και τα δανείστηκαν οι καθηγητές των ειδικοτήτων, κατασπατάλησαν τα φράγκα σε έξαλλα γλέντια και καλούνται τώρα να πληρώσουν τη νύφη, τον γαμπρό κι όλο το συμπεθεριό.

 

Ντόπινγκ κοντρόλ πρέπει να σε περάσουν με τα ληγμένα που πίνεις υπουργός πράμα. Οσο για τα βιβλία! Μη σε πιάνει η πρεμούρα από τώρα. Ετσι κι αλλιώς κατά τα Χριστούγεννα φτάνουν κάθε χρόνο στα χέρια των μαθητών. Παρόμοια καλωσορίσματα πάντως μετατρέπουν σε ακραιφνή πανκιά ακόμα και τα μειράκια των κατηχητικών. Ο Τσίπρας, αντιθέτως, εμφανίστηκε σε ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας, επιδιδόμενος σε πρωτογενές πλεόνασμα υποσχέσεων. «Θα γυρίσουμε πίσω τους 20 καθηγητές σας που έβγαλαν σε διαθεσιμότητα» διαβεβαίωσε τα εμβρόντητα παιδιά, προβάροντας το πρωθυπουργικό του κοστούμι.

 

Καλό θα ήταν να επισκεφθεί οφθαλμίατρο ο Αλέξης. «Δεν την βλέπω καλά την τρόικα φέτος» είπε αστειευόμενος. Υπερμετρωπία λέγεται η πάθηση που βλέπεις θαμπά και προέρχεται από πλεόνασμα αμετροέπειας. Ας το κοιτάξει. Δεν πήρε τ' αυτί μου δηλώσεις του Αδ-όνειδος, όπως εκείνη στις αρχές του καλοκαιριού, όταν ήταν ακόμα σεμνός και λιγόλογος βουλευτής της Ν.Δ.: «Οσοι καθηγητές κάνουν απεργία είναι γαϊδούρια και συγγνώμη ζητώ απ' τα γαϊδούρια που τα συγκρίνω μ' αυτά τα ρεμάλια». Πλεόνασμα ευγένειας. Παρέλειψε όμως να ζητήσει συγχώρεση από τα ρεμάλια και τώρα έχουν συνασπιστεί εναντίον του και δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί. Πλεόνασμα βροχών θα έχουμε σήμερα στα ηπειρωτικά και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Καλή και πλεονασματική χρονιά.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top