12/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Μήνυση και αγωγή από υφυπουργό

 

Η συχνή ενασχόληση της εφημερίδας «Δημοκρατία» με το πρόσωπο του Νότη Μηταράκη μέσω διαδοχικών δημοσιευμάτων, τα οποία ο ίδιος θεωρεί πως προσβάλλουν την προσωπικότητά του, βρίσκεται πίσω από τη μήνυση και αγωγή που κατέθεσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης κατά της εφημερίδας και του εκδότη της Γιάννη Φιλιππάκη. Αφορμή στάθηκε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» που ανέφερε πως σε δεξίωση μεγαλοεπιχειρηματία οι καλεσμένοι τον πέρασαν για σερβιτόρο. Ο ίδιος ο υφυπουργός υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει τα ακριβή κίνητρα της εφημερίδας για τις επιθέσεις που θεωρεί ότι δέχεται. Υπονοεί, όμως, πως έχουν σχέση με υπόθεση χρηματοδότησης που δεν ενέκρινε. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «στις 18 Μαΐου 2013 επέδωσα εξώδικες προσκλήσεις διαμαρτυρίας προς τον κ. Ιωάννη Φιλιππάκη και την εφημερίδα “Δημοκρατία”, όταν δεχόμουν αφόρητες πιέσεις διά του Τύπου να υπογράψω επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς επιχείρηση, παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου». Για την ιστορία, το ρεπορτάζ λέει πως την επιχορήγηση είχε ζητήσει η εφημερίδα «Μακεδονία». Δεν εγκρίθηκε με αιτιολογικό ότι η αίτηση κατατέθηκε εκπρόθεσμα και πλέον εκκρεμεί η έκδοση γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

 

! Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναρτώνται διάφορες αποφάσεις. Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι δίπλα να υπάρχει και η ημερομηνία ανάρτησης;

 ΣΩ.ΜΑ

 

Η Digea για τη ΔΤ

 

Για ύποπτα και «παραπλανητικά δημοσιεύματα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Digea που την εμπλέκουν στην προχθεσινή διακοπή του σήματος της ΔΤ. Δεν κάνει πάντως συγκεκριμένες αναφορές, αλλά σημειώνει ότι «επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της». Ξεκαθαρίζει ότι δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στη διακοπή του σήματος της ΔΤ, στην οποία και δεν παρέχει υπηρεσίες ευρυεκπομπής (broadcasting). Δηλαδή το σήμα της ΔΤ εκπέμπεται από δικούς της πομπούς χωρίς την εμπλοκή της Digea, η οποία «παρέχει προσωρινά, αποκλειστικά και μόνο, υπηρεσίες κωδικοποίησης και πολυπλεξίας στη Δημόσια Τηλεόραση, υπηρεσίες που δεν παρουσίασαν κανένα απολύτως τεχνικό πρόβλημα και εξακολουθούν να παρέχονται» στην ΔΤ απρόσκοπτα.

 

Λίστες με διευθυντές παραγωγής

 

Αλλον έναν προσωρινό πίνακα (δύο λίστες) με την κατάταξη όσων συμμετείχαν στην επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για διευθυντές παραγωγής στη Δημόσια Τηλεόραση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δημοσιοποίησε χθες ο ειδικός εκκαθαριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης. Πρόκειται για έξι θέσεις και τέσσερις επιλαχόντες στην Αθήνα και μία θέση και δύο επιλαχόντες στη Θεσσαλονίκη. Τώρα όλοι καλούνται να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα για τον επανέλεγχο. (Οι λίστες και τα έγγραφα που πρέπει να προσκομιστούν για όποιον ενδιαφέρεται στο http://www.minpress.gr/minpress/apotelesmata_diethidon_paragogis_athina_thessaloniki.pdf)

 

!  ΥΓ. Τα λεφτά μας (25 εκατομμύρια ευρώ οφειλές μόνο σε εργαζόμενους), κύριε Σαμαρά και κύριε Τσίπρα;…

ΣΩ.ΜΑ

Scroll to top