anergia-apergia

13/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Στους… δρόμους από Δευτέρα

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης από την ερχόμενη εβδομάδα - Απεργούν καθηγητές, γιατροί, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΟΑΕΔ και υπουργείο Εργασίας.
      Pin It

«Εβδομάδα κινητοποιήσεων» στο δημόσιο τομέα είναι η ερχόμενη, καθώς τα συνδικάτα του Δημοσίου θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να μην προχωρήσουν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στο… πεδίο της μάχης βρίσκονται το μέτρο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και αυτό των απολύσεων που πρέπει να γίνουν προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση από την τρόικα.

Δυναμικά στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Δευτέρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, υπέρ της πρότασης για απεργία διαρκείας ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ σε σύνολο 85 (ποσοστό 84,7%) κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση.

Στην ίδια κατεύθυνση θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας που διαμαρτύρονται για την ένταξη 618 συναδέλφων τους σε καθεστώς κινητικότητας.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει 48ωρη απεργία στο Δημόσιο Τομέα στις 18 και στις 19 Σεπτεμβρίου.

Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα πάρουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Στη μία το μεσημέρι θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί το θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων και τα οργανογράμματα των υπουργείων.

efsyn.gr

Scroll to top