30/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ολα δείχνουν προανακριτική

      Pin It

Το απόγευμα της Παρασκευής η νέα λίστα Λαγκάρντ σε μορφή CD έφτασε στη Βουλή και ακολούθησε αμέσως σύσκεψη στο γραφείο του προέδρου Ε. Μεϊμαράκη για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο πως βαδίζουμε προς τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, διανεμήθηκε στα κόμματα αντίγραφο του πορίσματος των οικονομικών εισαγγελέων που «καίει» τον πρώην υπουργό και που αναφέρει τα τρία ονόματα συγγενικών προσώπων του Γ. Παπακωνσταντίνου τα οποία… χάθηκαν μεταξύ πρώτης και δεύτερης λίστας, ενώ επίσημα ανακοινώθηκε πως πρόσβαση στα στοιχεία θα έχουν όσοι βουλευτές θελήσουν.

 

Σε… επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται και η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής προκειμένου να αξιολογήσει τη νέα εκδοχή της λίστας Λαγκάρντ. Οπως τόνισε, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο πρόεδρος της επιτροπής Θ. Νάκος, «έχω ειδοποιήσει όλα τα μέλη και ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορούμε να συνεδριάσουμε, εφόσον έχουμε τα στοιχεία στη διάθεσή μας».

 

Ο κ. Νάκος υπενθυμίζει πως αρμοδιότητα της επιτροπής είναι ο έλεγχος των πολιτικών προσώπων και του στενού οικογενειακού του κύκλου (σύζυγος και τέκνα) και όχι όλων των συγγενών τους (π.χ. οι φερόμενες… ξαδέρφες), όμως «έχουμε και αρμοδιότητα να εξετάσουμε τις κινήσεις λογαριασμών των πολιτικών και τη μεταφορά χρημάτων από και προς άλλα πρόσωπα».

 

Ωστόσο, έμπειροι κοινοβουλευτικοί κύκλοι, με τις οποίους επικοινώνησε η «Εφ.Συν.», υπογράμμιζαν με νόημα πως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα κληθεί πλέον να δώσει αναλυτικές και πειστικές εξηγήσεις…

 

Χ.ΙΩ.

Scroll to top