15/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μια αγκαλιά για τα παιδιά…

Συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά που ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά τους στερούμενα ακόμη και τα στοιχειώδη. Αύριο το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.
      Pin It

Συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά που ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά τους στερούμενα ακόμη και τα στοιχειώδη. Αύριο το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

 

«Πάνω από είκοσι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν εθελοντικά στη συναυλία που έχει στόχο να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους μαθητές της περιοχής

 

Του Βαγγέλη Κύρκου

 

ES_1409_035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θα ήταν υπερβολικό να περιμένει κανείς από ένα τραγούδι να αλλάξει τον κόσμο. Ακόμη όμως κι αν δεν είναι αρκετό, μπορεί πάντα να πιστεύει και να ελπίζει πως ένα τραγούδι –και η τέχνη γενικότερα– μπορεί να αγγίξει τις ευαίσθητες εκείνες χορδές στις οποίες η λογική με δυσκολία φτάνει. Να λειτουργήσει ως πρόσκληση για κινητοποίηση και αλληλεγγύη, ως μια αφορμή ώστε η τελευταία να εκδηλωθεί σε εποχές –όπως η δική μας– που κάτι τέτοιο είναι σίγουρα πιο απαραίτητο από πριν.

 

Τα παιδιά δεν σταματούν να έχουν ανάγκες. Και μολονότι η σχολική χρονιά ήδη ξεκίνησε –όπως ξεκίνησε… –είναι δεδομένο πως δεν παρατάσσονται όλα τους στην ίδια γραμμή εκκίνησης. Οχι μόνον επειδή το φαινόμενο των υποσιτισμένων μαθητών κάθε άλλο παρά σπάνιο πλέον είναι. Αλλά και επειδή αρκετοί από τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα σχολικά είδη.

 

Στον Δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης δεν περιορίστηκαν στη διάγνωση του προβλήματος. Λειτουργώντας με πνεύμα θετικό πήραν την απόφαση να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Και να στηρίξουν την πρωτοβουλία της τραγουδίστριας Λυδίας Σέρβου που είχε την ιδέα να διοργανώσει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 18.30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες. Μια συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Μια αγκαλιά για τα παιδιά».

 

Στη σκηνή πρόκειται, μαθαίνουμε, να βρεθούν πάνω από είκοσι καλλιτέχνες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετέχουν εθελοντικά, ενώ το εισιτήριο δεν θα είναι ακριβό, αλλά σίγουρα πολύτιμο. Συγκεκριμένα, στην είσοδο του θεάτρου θα υπάρχουν εθελοντές από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πεύκης-Λυκόβρυσης, οι οποίοι θα μαζεύουν όλων των ειδών τα σχολικά είδη που θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους όλοι οι επισκέπτες! Τσάντες, βιβλία, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, στιλό, μαρκαδόρους, μπογιές, ξύστρες, γόμες κ.τ.λ., τα οποία στο τέλος της βραδιάς θα καταμετρηθούν και θα παραδοθούν σε εκείνα τα παιδιά που τα έχουν πραγματικά ανάγκη…

 

Στην εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσει η Μαρία Ρεντίφη, έχουν ώς τώρα δηλώσει συμμετοχή η Γεωργία Βεληβασάκη, η Καλλιόπη Βέττα, ο Βαγγέλης Δούβαλης, η Ευρυδίκη, ο Χρίστος Θεοδώρου, ο Γιάννης Κ. Ιωάννου, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, η Σαββέρια Μαργιολά, ο Μάριος Μούρμουρας, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, η Ζωή Παπαδοπούλου, ο Στέλιος Παύλου, η Ναταλία Ρασούλη, η Ηρώ Σαΐα, ο Γιώργος Σαλτάρης, ο Λάζαρος Σαμαράς, οι Smyrna, η Μαρία Σουλτάτου, ο Στράτος Σπηλιωτόπουλος, η Βικτωρία Ταγκούλη, η Νάνσυ Φραγκογιαννάκη, το Φωνητικό Σύνολο από το Μουσικό Εργαστηράκι του Γιώργου Θεοφάνους και η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

 

Scroll to top