NOSOKOMEIA1609

16/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σύντομα οι «εκκαθαρίσεις» στις αποκλειστικές νοσοκόμες

Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου αποκλειστικών νοσοκόμων. Οι αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, ως άλλη μία υγειονομική βόμβα, πρόκειται να «παταχθούν» από το νέο εθνικό μητρώο που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
      Pin It

Απρίλιος του 2013 και κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας κ. Κουκούτση πραγματοποιεί έφοδο στους χώρους του νοσοκομείου της Καλαμάτας για να «διερευνήσει», ξανά, τυχόν κρούσματα «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας από αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες. Είναι ο καιρός που η ναζιστική Χρυσή Αυγή «πρωτοστατεί» στο να παταχθούν αυτά τα «κρούσματα». Ορισμένους μήνες μετά, η κυβέρνηση δείχνει να ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα των εθνικών εκκαθαρίσεων σ' αυτόν τον κόσμο της εργασίας.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, «βάσει του Εθνικού Μητρώου που θα δημιουργηθεί, θα πραγματοποιείται η διάθεση αποκλειστικών νοσοκόμων στα νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της απασχόλησης παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων, με τις δυσμενείς επιπτώσεις που κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και την εθνική οικονομία».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, με θέμα τις παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης επικαλείται έγγραφο της διοίκησης του ΓΝΑ «Ερυθρός Σταυρός» σύμφωνα με το οποίο «λειτουργεί καθ' όλο το 24ωρο η υπηρεσία ασφαλείας του νοσοκομείου και σε περίπτωση κατά την οποία εντοπίζονται άτομα, κυρίως αλλοδαπές, που παραμένουν δίπλα στους ασθενείς και συμπεριφέρονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, απομακρύνονται άμεσα».

efsyn.gr

Scroll to top