16/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Στροφή από Ρέξινγκερ

Ο πρόεδρος του Die Linke υποβαθμίζει τώρα το ελληνικό αίτημα με το οποίο εμφανιζόταν να συμφωνεί σε παλαιότερες δηλώσεις του.
      Pin It

Ο πρόεδρος του Die Linke υποβαθμίζει τώρα το ελληνικό αίτημα με το οποίο εμφανιζόταν να συμφωνεί σε παλαιότερες δηλώσεις του

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Του Παντελή Βαλασόπουλου

 

Αιφνιδιαστική στροφή 180 μοιρών έκανε το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς, στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων.

 

Με δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Μπερντ Ρέξινγκερ, απορρίπτει τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, σε σχετική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ».

 

Το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) -το μόνο στη Γερμανία που μέχρι στιγμής υποστήριζε τις ελληνικές διεκδικήσεις για τις αποζημιώσεις- είναι στενός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε ερώτηση της εφημερίδας «Χάντελσμπλατ» για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, ο Ρέξινγκερ απάντησε «πρέπει να κοιτάζουμε μαζί στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Αυτό που προέχει τώρα είναι μια άλλη πολιτική για τη διάσωση της Ευρώπης».

 

Να προσθέσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το κόμμα της Αριστεράς, θα έρθει την εβδομάδα αυτή στο Βερολίνο για να πάρει μέρος στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση.

 

Ερωτώμενα στελέχη του Die Linke σχετικά με τις δηλώσεις Ρέξινγκερ απάντησαν: «Δεν απορρίπτουμε πλήρως τα ελληνικά αιτήματα, αλλά βλέπουμε ότι αυτά άμεσα δεν έχουν αξία. Εάν υπάρξει προσφυγή σε δικαστήρια, οι διαδικασίες θα διαρκέσουν δεκαετίες. Το θέμα αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τώρα ως μέσο πίεσης για τη σωτηρία της Ελλάδας».

 

Σχετικά με την ελληνική κρίση, ο Ρέξινγκερ είπε στην ίδια συνέντευξη ότι «είναι μεγάλο σκάνδαλο να πεινάνε τα παιδιά στην Ελλάδα και οι εκατομμυριούχοι να μην έχουν πληρώσει ούτε ένα σεντ, ενώ κυκλοφορούν με τα σκάφη τους την ώρα που οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν».

 

Συμπλήρωσε δε ότι «πριν ματώσουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, οι Ελληνες εκατομμυριούχοι πρέπει να προσφέρουν το 50% της περιουσίας τους ως ένδειξη αλληλεγγύης».

 

Scroll to top