16/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Μέτωπο ανοχής μνημονιακών πολιτικών εντός της ΓΣΕΕ»

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει ότι «ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ έδωσαν τα ρέστα τους για να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο κινητοποίησης, που θα συνένωνε το Δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα σε μια απεργία με γενικά χαρακτηριστικά».
      Pin It

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει ότι «ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ έδωσαν τα ρέστα τους για να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο κινητοποίησης, που θα συνένωνε το Δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα σε μια απεργία με γενικά χαρακτηριστικά»

 

Ενα μέτωπο ανοχής των μνημονιακών πολιτικών καταγγέλλει η Αυτόνομη Παρέμβαση ότι έχει συγκροτηθεί εντός της ΓΣΕΕ. Το μέτωπο αυτό απαρτίζεται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ακόμη πλειοψηφούσας ΠΑΣΚΕ, της διαρκώς αιμορραγούσας σε δύναμη ΔΑΚΕ αλλά και του ΠΑΜΕ που καταγγέλλεται ότι στέλνει σήματα ανοχής και συνεννόησης προς την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της Αυτόνομης Παρέμβασης, έδωσαν τα ρέστα τους για να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο κινητοποίησης, που θα συνένωνε το Δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα σε μια απεργία με γενικά χαρακτηριστικά».

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε με ψήφους του μετώπου υποβοήθησης των μνημονιακών λογικών, την εβδομάδα που οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα βρίσκονται επί ποδός ακραίων απεργιακών κινητοποιήσεων, να… συμπαρασταθεί εκφράζοντας αλληλεγγύη στους δημοσίους υπαλλήλους που διώκονται από τις εργασίες τους με αντισυνταγματικές διαδικασίες με 4ωρη στάση εργασίας!

 

Η κίνηση λοιπόν συμπαράστασης της ΓΣΕΕ είναι η πραγματοποίηση, μεθαύριο Τετάρτη, 4ωρης στάσης εργασίας (11.00-15.00) και η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος!

 

Βέβαια η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία πραγματοποιούν από σήμερα πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες!

 

Κάτω από αυτά τα δεδομένα, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ η κατάσταση ήταν έκρυθμη, με τον Ν. Φωτόπουλο της παράταξης ΕΜΕΙΣ να βάλλει κατά του γενικού γραμματέα Ν. Κιουτσούκη, κατηγορώντας τον ότι μένει σε λόγια, ενώ στην πράξη δεν υποστηρίζει τις αντιδράσεις αλλά βοηθά το μνημονιακό μέτωπο.

 

Τα μέλη της Αυτόνομης Παρέμβασης προσπάθησαν να σώσουν το γόητρο της ΓΣΕΕ προτείνοντας τουλάχιστον την προκήρυξη μιας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, αλλά ουσιαστικά η πρόταση σκόνταψε στα εμπόδια που όρθωσαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ…

 

«Ιδιαίτερο στοιχείο των προθέσεων και επιδιώξεων του ΠΑΜΕ ήταν η προσπάθειά του να ανατρέψει την απόφαση για 24ωρη απεργία, κάτι που είχε εκδηλωθεί ως πρόθεση αρχικά από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, προτείνοντας παρελκυστικά να μεταφερθεί η απεργία στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη και άρα να εμποδιστεί κάθε προσπάθεια ουσιαστικής συνένωσης των κινητοποιήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση, που ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι τα επιχειρήματα του μετώπου ανοχής των μνημονιακών πολιτικών που έχουν συγκροτήσει οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ.

 

Τζώρτζης Ρούσσος

 

Scroll to top