15/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ιμπρα… κατάμπρα!

      Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

Δυστυχώς η εφημερίδα δεν μπορεί να μεταδώσει κινούμενη εικόνα. Αρα δεν είναι δυνατόν να σας περιγράψουμε το τέταρτο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 4-2 Σουηδίας-Αγγλίας… Πάμε παρακάτω, σε πιο «πεζές» εικόνες… Να μιλήσουμε για την «αδικία» που έγινε στον Στίβεν Τζέραντ, καθώς η δική του «γιορτή» για τις 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αγγλίας πέρασε σε δεύτερο πλάνο.

 

 

 

Στα 73 λεπτά που έπαιξε ο «τιμώμενος» Τζέραρντ ήταν ο πρωταγωνιστής φέρνοντας τον αγώνα στα μέτρα του. Ως αρχηγός οδήγησε τους συμπαίκτες του στο τερέν, ήταν ο κορυφαίος όσο αγωνίστηκε, έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Κόλκερ και αντικαταστάθηκε όταν η ομάδα του νικούσε ακόμη με 2-1.

 

Μετά ήρθε η κατάρρευση και το σόου του Ζλάταν… Αλλωστε το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Τζέραρντ: «Είναι ένα γκολ που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Η βραδιά τού ανήκει» δήλωσε ο μέσος της Λίβερπουλ και έκανε μια μικρή αναδρομή:

 

«Θυμάμαι το ντεμπούτο μου απέναντι στην Ουκρανία το 2000. Δεν πίστευα ότι θα έφτανα τις 100 συμμετοχές. Είχα βάλει ως στόχο τις 50. Καλύτερος αγώνας μου είναι το 5-1 μέσα στη Γερμανία. Κορυφαίος συμπαίκτης ο Σκόουλς και αντίπαλος ο Ζιντάν. Με άριστα το 10, βάζω στον εαυτό μου ένα 7. Μπορούσα και καλύτερα»…

 

Στην Πάρμα, η Ιταλία με τους Ελ Σααραουί (γκολ) και Μπαλοτέλι (δοκάρι) προηγήθηκε και κυριάρχησε της Γαλλίας, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα οι «τρικολόρ» έκαναν την ανατροπή και νίκησαν με 2-1.

 

Το Ολλανδία-Γερμανία ήταν από τα πλέον αναμενόμενα ματς της βραδιάς, αλλά αποδείχτηκε «σούπα» με… 0-0.

 

Η χθεσινή μέρα δεν ήταν καλή ούτε για τον Λιονέλ Μέσι. Ηθελε ένα γκολ απέναντι στη Σαουδική Αραβία, για να σπάσει το ρεκόρ του Γκάμπριελ Μπατιστούτα, που έχει σημειώσει με την Αργεντινή 12 σε ένα ημερολογιακό έτος. Εμεινε όμως στα 12 μετά το χθεσινό 0-0 στο Ριάντ.

 

Η κύρια αντίπαλός μας στον όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Βοσνία, πέρασε νικηφόρα με 1-0 από την Αλγερία, χάρη σε γκολ του Σβράκα στο 90′. Οσο για τη Σλοβακία έχασε με κάτω τα χέρια από την Τσεχία με 3-0. Ο πρώην χαφ της Ξάνθης Λάφατα πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματα.

 

Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία απέτυχε να κερδίσει την …Γκαμπόν (2-2). Στο τελευταίο 20λεπτο έπαιξε κι ο Μασάντο του Ολυμπιακού. Ο συμπαίκτης του Ρόι Κάρολ ήταν βασικός στο επίσημο ματς της Βόρειας Ιρλανδίας με το Αζερμπαϊτζάν (1-1).

 

 

Scroll to top