Fissas-Paulos

18/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα ο 45χρονος για τη δολοφονική επίθεση

Ομολόγησε ότι τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο Παύλο Φύσσα και πως ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Αστυνομική έρευνα σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, η οποία αρνείται κάθε ανάμιξη. Καλέσματα σε όλη την Ελλάδα για αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.
      Pin It

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε ο 45χρονος που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι, εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Κατά την προανάκριση, ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, παραδέχθηκε ότι ανήκει ιδεολογικά στη Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει και από τις μαρτυρικές καταθέσεις. Αν και το όνομά του δεν έχει δοθεί επισήμως από την Ελληνική Αστυνομία, στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί το όνομα του 45χρονου δράστη: Γιώργου Ρουπακιά.

Με εντολή του εισαγγελέα, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων, με αφορμή το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο στο Κερατσίνι.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας προέβη σε δηλώσεις όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, την ώρα που στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων, ο δράστης κατέφθασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε, κατέβηκε και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του κατάφερε χτυπήματα στο θύμα.

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που ενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκε από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε άμεσα στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε δεχθεί ήδη τα χτυπήματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, ο οποίος και συνελήφθη επιτόπου. Στο χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι-στιλέτο με ίχνη αίματος».

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης αναφέρονται τα εξής: «Ο δράστης, κατά την εξέτασή του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρικές καταθέσεις.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στην οικία, υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία απομάκρυνε, μετά το περιστατικό, και αναζητούνται».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

 


Δολοφονική ενέδρα

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος 34χρονος, που ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστός στην περιοχή, καθώς ο πατέρας του ήταν πρώην μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, διαπληκτίστηκε με κάποιον σε καφετέρια, επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, στην Αμφιάλη. Στην προσπάθειά του να πάρει τη μοτοσικλέτα του για να πάει σπίτι του, δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων με φόρμες παραλλαγής. Ξαφνικά ΙΧ αυτοκίνητο διασχίζοντας αντίθετα το δρόμο, στον οποίο βρισκόταν η καφετέρια, όπου έγινε η συμπλοκή, σταμάτησε και τότε ο οδηγός του βγήκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 34χρονο στο στήθος.

Πριν το θύμα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, πρόλαβε να υποδείξει σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Αριστερές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει για τις 5 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη, ενώ σε ανακοίνωσή της η κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή κάνει λόγο για οργανωμένη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής.

«Ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονήθηκε με μαχαιριές τα ξημερώματα στην Αμφιάλη έπειτα από οργανωμένη επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ομάδα των σαράντα νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστησε καρτέρι σε πολυμελή παρέα νέων αντιφασιστών που βρίσκονταν χθες βράδυ στη καφετέρια Κοράλλι στην Αμφιάλη. Φορούσαν μαύρα ρούχα, είχαν γάντια στα χέρια και σιδηρογροθιές και λειτουργούσαν με εντολές υπεύθυνων ως παραστρατιωτικό σώμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα κατά τη διάρκεια πορείας εκπαιδευτικών. Στο ίδιο κλίμα, αστυνομικές δυνάμεις στα Χανιά, περιφρουρώντας τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, προχώρησαν σε χρήση χημικών και δακρυγόνων όταν ομάδα αντιεξουσιαστών που ήταν στην πορεία των εκπαιδευτικών άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον του φασισμού.

Τέλος, δεκάδες είναι τα καλέσματα σε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, για τη δολοφονία του 34χρονου: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Κόρινθος, Χίος, Αγρίνιο, Ρέθυμνο, Τρίκαλα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Σέρρες, Γιάννενα, Καλαμάτα, Ηράκλειο

Αρνείται η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή, από την πλευρά της, με ανακοίνωση, καταδίκασε απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διέψευσε κατηγορηματικά όσους την εμπλέκουν στο γεγονός.

«Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους» τονίζεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

efsyn.gr 

Scroll to top