18/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Τρομοκρατημένος Πάγκαλος!

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί τρομοκρατία σε όλο το βάθος της κοινωνίας. Είναι τρομοκρατική οργάνωση». Τάδε έφη Θεόδωρος Πάγκαλος, που βρήκε χτες ευκαιρία, μιλώντας στον «Βήμα FM», να επανέλθει στο προσκήνιο. Σε άλλο σημείο μάλιστα παραλλήλισε την αξιωματική αντιπολίτευση με τον Χίτλερ: «Οταν ανέβηκε ο Χίτλερ με 35%, έπρεπε να πούμε ότι δεν αμφισβητούμε την πρωτιά; Ούτε να θέσω όρους και προϋποθέσεις να μην είναι πρώτο κόμμα; Ο Τσίπρας μπορεί να μην είναι Χίτλερ, αλλά οι εταίροι του είναι. Είναι υπέρ της δημοκρατίας ο Τσίπρας;». Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε στον «105,5 Στο Κόκκινο» πως «η καλύτερη αντιμετώπιση στις κατά καιρούς “μπαρούφες” που εκστομίζει ο κ. Πάγκαλος είναι η απόλυτη αδιαφορία».

 

Ν.ΣΒ.

 

„Ποιος είναι το κτήνος;

 

«Παλικάρι» ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, που έχασε την υπομονή του και εφόσον το ζώο (μια αγελάδα) δεν συμμορφωνόταν και έδειχνε… αντίσταση κατά της αρχής, ενώ παρακώλυε τις συγκοινωνίες, έβγαλε το όπλο του και το σκότωσε. Πόσες διατάξεις μαζεμένες του ποινικού και του αστυνομικού κώδικα παραβίασε ταυτόχρονα ο αστυνομικός, που τελικά αφέθηκε αμέσως ελεύθερος μετά το Αυτόφωρο; Τι είδους ΕΔΕ θα διατάξει ο αρχηγός για τον αστυνομικό, που ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα; Πόση συσσωρευμένη βία μπορεί να κρύβει μέσα του, όταν έτσι, επειδή γουστάρει, σκοτώνει σήμερα ένα ζώο κι… αύριο;

 

Α.Ψ.

 

„Νέο χαρτοφυλάκιο;

 

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Π. Καψής, μέχρι πρότινος στις συνεντεύξεις του μιλούσε μόνον για το αντικείμενο του χαρτοφυλακίου του. Xθες, σε συνέντευξή του στον Alpha, μίλησε και για το κομβικό πολιτικό ζήτημα της πολιτικής του Μνημονίου και βρήκε αφορμή να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα δεινά του τόπου. Για την πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση, για την επιμονή του στην καταγγελία του Μνημονίου, έως και για τα ατοπήματα του Π. Καμμένου. Φαίνεται πως με τις νέες προσλήψεις που ανακοινώνονται στη ΔΤ τις επόμενες μέρες, ολοκληρώνεται το έργο του στο υφυπουργείο και περνάει σε νέο διευρυμένο χαρτοφυλάκιο.

 

ΜΠ.Α.

 

„Ναζιστές και νεράντζια

 

Τι δήλωσε πάλι ο Βασ. Μιχαλολιάκος; Οτι ακραία ήταν η επέμβαση στο Πέραμα, δολοφονική όπως και αυτή στο Μελιγαλά, αλλά ακραίοι είναι και εκείνοι που παρουσιάζονται στις παρελάσεις επετείων και προστάζουν τα παιδιά να γυρίσουν το κεφάλι αριστερά και να πετούν πορτοκάλια. «Χτύπημα στη δημοκρατία» λοιπόν κατά τον κ. Μιχαλολιάκο και οι δολοφονικές επιθέσεις των ναζιστών και τα νεράντζια των παιδιών στις παρελάσεις. Ολα στο ίδιο τσουβάλι τα βάζει ο κ. δήμαρχος…

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

„Γιατί φεύγουν;

 

Είναι πλέον γεγονός αδιαμφισβήτητο: ζούμε τον σουρεαλισμό σε όλο του το μεγαλείο. Η «Βιοχάλκο» αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο, μήπως και εξασφαλίσει φθηνότερα δάνεια, και την επόμενη ημέρα βγαίνουν οι αναλυτές της Eurobank και κάνουν τη… φοβερή διαπίστωση, που συνιστά κυνική ομολογία: υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, άρα τα επιτόκια δανεισμού είναι ακριβά και γι’ αυτό φεύγουν οι επιχειρήσεις και πάνε άλλου.

 

Αρτ.Σ.

 

„Πληγές και επούλωση

 

Ο γραμματέας της Ν.Δ. Α. Παπαμιμίκος επισκέφθηκε χθες τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και κατόπιν ανάρτησε στο facebook ένα επαινετικό σημείωμα για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. «Οι ιερείς πραγματοποιούν σήμερα, αθόρυβα και χωρίς διακρίσεις, εκατοντάδες συσσίτια σε όλη τη χώρα δείχνοντας αμέριστο σεβασμό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σ’ αυτή την προσπάθεια, θα είμαστε δίπλα τους». Ο κ. Παπαμιμίκος παρουσίασε το σχέδιό του για την ενίσχυση των δράσεων της Εκκλησίας. Από τη μία η κυβέρνηση θα ανοίγει πληγές στο κοινωνικό σώμα και από την άλλη το κυβερνών κόμμα θα ενισχύει την Εκκλησία για να απαλύνει τον πόνο.

 

ΜΠ.Α.

 

„Ακόμη γελάμε…

 

Σκληρή και απολαυστική η απάντηση του επικεφαλής της Public Issue, Γιάννη Μαυρή, στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος έγραφε στα «Νέα» της Δευτέρας ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας τον Ιούνιο του 2012 «προεξοφλούσαν “δυναμική υπέρ της Αριστεράς” και μια “απότομη και δυναμική μεταβολή». Ακόμη γελάω”. Ο Γιάννης Μαυρής, μέσω της ιστοσελίδας του, παραθέτει σειρά από αποσπάσματα παλαιότερων άρθρων του δημοσιογράφου: «Παρά τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι ειδικοί προεξοφλούν ότι [το ΠΑΣΟΚ] θα καταφέρει τελικά να βγει δεύτερο κόμμα στις επικείμενες εκλογές» έγραφε τον Μάρτιο του 2012.

 

Ο Γ. Μαυρής εξήγησε μεταξύ άλλων ότι «ο πρωταρχικός λόγος για την αντιστροφή της εκλογικής δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναζητηθεί στην πρωτοφανή εκστρατεία φόβου -ο Γ. Πρετεντέρης υπήρξε ένας εκ των πρωταγωνιστών της- που αναπτύχθηκε εναντίον του, όταν διαφάνηκε το ενδεχόμενο εκλογικής του νίκης».

 

Ν.ΣΒ.

 

„Εκ παραδρομής…

 

Ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου είχε καταψηφίσει την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή για την επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. «Είναι φανερό -είπε- ότι πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα εκ παραδρομής κατά τη σημείωση του ψηφοδελτίου». Ναι, προφανώς, αλλά αν κάνετε τέτοια σφάλματα σ’ αυτά, φαντάζεται κανείς τι κάνετε με τις υποθέσεις του υπουργείου…

 

ΣΩ.ΜΑ

 

„Αριστες σχέσεις

 

Η οικειότητα της παλιάς τους γνωριμίας, από την εποχή της θητείας της προέδρου της Ανω Βουλής της Ρωσίας στην πρεσβεία της Αθήνας, χαρακτήρισε τη συνάντηση της Βαλεντίνα Ματβιένκο και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη Βουλή. Τις άριστες σχέσεις τους ανέδειξε η Ρωσίδα αξιωματούχος, επιφυλάσσοντας στον πρόεδρο της Βουλής υπερθετικό βαθμό φιλοφρονήσεων, καθώς υποστήριξε ενώπιον των ΜΜΕ πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό ένας πολιτικός του δικού του αναστήματος να βρίσκεται επικεφαλής του ελληνικού κοινοβουλίου».

 

Οι πληροφορίες ότι η δέσμευση για διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών εστιάστηκε στο ρωσικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ, τον ΟΣΕ και τα λιμάνια ελέγχονται…

 

Ε.Δ.Β.

 

„«Αυτοκριτική»…

 

Εναν ανορθόδοξο τρόπο αυτοκριτικής για την άνοδο της Χρυσής Αυγής βρήκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Εχω και εγώ μεγάλη ευθύνη, γιατί όταν η Αριστερά με έλεγε “φασίστα” επί 10 χρόνια, αποδείχθηκε -όταν μπήκα στη Βουλή- ότι δίδαξα πολιτικό πολιτισμό. Ο κόσμος θεώρησε πως αν είναι έτσι οι φασίστες, αποφάσισαν να βάλουν μέσα και τους άλλους. Τώρα όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά». Πόσα θέλει για να μας τρελάνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ; Φυσικά και έχει την ευθύνη, αλλά γιατί έφερε την ακροδεξιά ατζέντα στο προσκήνιο και στη Βουλή: μίσος στους μετανάστες, διχαστικές λογικές, αντικομμουνισμός, ρατσισμός και φιλοχουντισμός. Εστρωσε το μαύρο χαλί στους νεοναζιστές!

 

Τ.Τ.

 

Κτίριο με ιστορία

 

Την πέμπτη διαφορετική επιγραφή μέσα σε σχεδόν τριάντα χρόνια φέρει πλέον το κτίριο της Κουμουνδούρου, καθώς από χτες πάνω από την είσοδό του αναγράφεται «ΣΥΡΙΖΑ – Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς». Η αλλαγή έγινε στο πλαίσιο των αποφάσεων του 1ου Συνεδρίου του κόμματος, που στο καταστατικό του ορίζει ως έδρα το κτίριο της πλατείας Ελευθερίας 1. Η «Κουμουνδούρου» κουβαλάει πάνω της σχεδόν όλη την ιστορία της πολύπαθης ανανεωτικής αριστεράς στη μεταπολίτευση. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι εκεί στεγάζονταν τα γραφεία των οργανώσεων Αθήνας του ΚΚΕ Εσωτερικού στη δεκαετία του ’80, κατόπιν μετατράπηκε σε έδρα της ΕΑΡ, ενώ μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ από τον Ενιαίο ΣΥΝ, έγινε η έδρα του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και μετέπειτα του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας.

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top