18/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στον νέο δίσκο του «Swings Both Ways» τραγουδά κλασικά αλλά και καινούργια τραγούδια

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς και πάλι με σουίνγκ

      Pin It

Τελικά, εκτός από την τόλμη, οι τραγουδιστές πρέπει να κάνουν καμιά φορά και αυτό που ξέρουν καλά. Ο Ρόμπι Γουίλιαμς για παράδειγμα, που του πάει το σουίνγκ και αυτή η vintage ανεμελιά, αποφάσισε στο νέο του άλμπουμ με τίτλο «Swings Both Ways» (κυκλοφορεί στις 18 Νοεμβρίου από την Island Records) να πειραματιστεί και πάλι με σπουδαία τραγούδια από το παρελθόν. Δίπλα σ’ αυτά βέβαια παρουσιάζει και μερικά καινούργια τραγούδια.

 

Στον δίσκο συγκεντρώνονται έξοχα κλασικά τραγούδια, μεταξύ των οποίων τα «Dream A Little Dream» (με τη Λίλι Αλεν), «I Wan’na Be Like You» (με τον Olly Murs) και «Little Green Apples» (με την Κέλι Κλάρκσον). Μεταξύ των νέων συνθέσεων είναι το «Soda Pop» (που ερμηνεύει με τον Μισέλ Μπουμπλέ) και το «Swing Both Ways» που έγραψε και τραγουδά παρέα με τον Ρούφους Γουεϊνράιτ. Την παραγωγή του άλμπουμ υπογράφει ο Γκάι Τσέιμπερς, ο οποίος έγραψε με τον Ρόμπι και έξι καινούργια τραγούδια.

 

«Πρώτα απ’ όλα, ήθελα να κάνω ένα σουίνγκ άλμπουμ. Πάντα ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ξανατολμούσα ένα και σκέφτηκα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνω. Απολαμβάνω τόσο τη σόουμπιζ όσο και την υπόλοιπη ζωή μου. Και κατανοώ ότι πρέπει να δημιουργείται ντόρος κάθε φορά που βγάζω ένα δίσκο. Το άλμπουμ αυτό είναι μια σαφής ωδή και ένα στοργικό βλέμμα προς μια περίοδο της μουσικής, στην οποία δεν ήμουν καλεσμένος “γιατί πολύ απλά δεν ήμουν εκεί…”. Θα ήθελα πολύ να είμαι, γιατί αισθάνομαι πολύ έντονα συνδεδεμένος μαζί της. Ξεκινώντας αυτόν τον δίσκο σχεδίαζα να τον φτιάξω παρόμοιο με τον προηγούμενο. Μετά συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν αυτό που ήθελα. Διαφέρει λοιπόν από τον προηγούμενο, διότι κατ’ αρχάς δεν περιέχει μόνο διασκευές. Σε μερικά νέα τραγούδια έβαλα το χέρι μου στη σύνθεσή τους και ελπίζω ο κόσμος που θα τα ακούσει να τα κάνει μέρος της ζωής του. Εύχομαι να κάνω τον κόσμο πιο ρομαντικό».

 

Εκτός από τον ίδιο, πόντους στον δίσκο προσθέτουν οι συμμετοχές. Πρώτη και καλύτερη αυτή του Ρούφους Γουεϊνράιτ. «H συνεργασία με τον Ρόμπι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είμαι για άλλη μια φορά ο φθόνος και τον δύο φύλων. Ο Ρόμπι είναι η πραγματική αξία, ο απόλυτος συνδυασμός, ένας εξαιρετικά τίμιος άνθρωπος και αν μπορούσα να σκεφτώ και άλλα ταιριαστά περιγραφικά λόγια, θα τα χρησιμοποιούσα και αυτά».

 

Στην παρέα και η Λίλι Αλεν, η οποία ερμηνεύει το «Dream A Little Dream». «Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια όλων των εποχών» λέει η νεαρή. «Ετσι δεν δίστασα, όταν ο Ρόμπι μού ζήτησε να το τραγουδήσω μαζί του. Ημουν λίγο νευρική όταν το ηχογραφήσαμε, ειδικά όταν τον ρώτησα τι ήθελε να κάνω και μου είπε: “Απλώς να είσαι ο εαυτός σου”. Τελικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα διότι σκέφτομαι ότι ήμασταν πολύ δίκαιοι με ένα κλασικό τραγούδι».

 

Η προηγούμενη ανάλογη προσπάθεια του Ρόμπι ήταν το άλμπουμ «Swing When You’re Winning», που κυκλοφόρησε το 2001, παρέμεινε για έξι συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή τού UK chart και έγινε 7 φορές πλατινένιο. Παραμένει μέχρι σήμερα το άλμπουμ του με τις υψηλότερες πωλήσεις, καθώς ειδικά οι τελευταίοι του δίσκοι ήταν χαμηλότεροι των προσδοκιών μας…

 

Για να πάρετε μια ιδέα του δίσκου, αναζητήστε το βίντεο που δείχνει τον Ρόμπι στο στούντιο εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=TNASdyVnubs

 

Μ.Κ.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Café del Mar Classical

(Decca)

 

Δύο δεκαετίες μετά την πρώτη του συλλογή, το Café del Mar αγγίζει ένα διαφορετικό ρεπερτόριο και αφιερώνει τη νέα του συλλογή σε πιο κλασικά ακούσματα. To δημοφιλές μπαρ βρίσκεται στην Ιμπιζα της Ισπανίας, επί δεκαετίες πολυαγαπημένο τόπο προορισμού για τουρίστες λόγω του φημισμένου ηλιοβασιλέματός του. Επίσης είναι γνωστό από τις lounge μουσικές συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει με τη σφραγίδα του. Ντυμένο με τον χαρακτηριστικό ambient και easy listening ήχο του, τα κομμάτια που αυτή τη φορά επέλεξαν οι DJs του ξεκινούν με ένα ορχηστρικό θέμα του Μαξ Ρίχτερ με τίτλο «Spring I» -στο οποίο δεσπόζουν τα έγχορδα- και συνεχίζουν με συνθέσεις των Ουίλιαμ Ορμπιτ, Τζέιμς Μπράιτ, Λουντοβίκο Εϊνάουντι κ.ά. Στο βιβλιαράκι της συλλογής γράφει πως και αυτή τη φορά ελπίζουν «ότι αυτή εδώ η συλλογή θα μας μεταφέρει λίγο στη μαγική στιγμή της μέρας που ο ήλιος στην Ιμπιζα δύει». Μάλλον τα κατάφεραν… M.K.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Και οι Sigur Ros στο «Game of Thrones»

 

Μετά τους National, Hold Steady, Coldplay και Snow Patrol ήρθε και η σειρά των Sigur Ros να κάνουν ένα πέρασμα από τη δημοφιλή σειρά φαντασίας. Ετσι, μετά τους «Simpsons», το ποστ ροκ συγκρότημα από την Ισλανδία βάζει πλώρη για ακόμα μια επιτυχημένη σειρά. H τριάδα των Γιον Θορ Μπίργκισον, Γκέοργκ Χολμ και Αγκούστ Εβάρ Γκουναρσόν, που δημιούργησε το γκρουπ στο Ρέικιαβικ τον Αύγουστο του 1994, θα συμμετάσχει σε επεισόδια της τέταρτης σεζόν, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αρχές του 2014.

Scroll to top