19/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποδεδειγμένα χρυσαυγίτης

Η γυναίκα τού επικεφαλής της Χ.Α. στη Νίκαια έκρυψε τα ενοχοποιητικά στοιχεία.
      Pin It

Η γυναίκα τού επικεφαλής της Χ.Α. στη Νίκαια έκρυψε τα ενοχοποιητικά στοιχεία

 

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Αποδείξεις ότι ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς ανήκει στη Χρυσή Αυγή εντόπισε η αστυνομία. Μετά την υπόδειξη του δράστη από τον 34χρονο, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου η σύζυγός του, μετά από τηλεφώνημά του, πέταξε το πτυσσόμενο κλομπ που είχε στο σπίτι και τις ταυτότητες που έδειχναν ότι ανήκαν στη Χρυσή Αυγή, ενώ κατασχέθηκε και ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Η γυναίκα αργότερα συνελήφθη για ψευδορκία, καθώς, όπως προέκυψε, δεν τα είχε πετάξει στα σκουπίδια αλλά τα είχε δώσει στην «ξαδέλφη» της. Ετσι, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, χαρακτήρισε τη σύζυγο του επικεφαλής των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργου Πατέλη, στην οποία είχε δώσει τα αποδεικτικά στοιχεία.

 

Η εμπλοκή των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., όπως προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ξεκίνησε με ενημέρωση του «100» για συμπλοκές στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι. Η ώρα ήταν στις 23.57 το βράδυ, όταν στο κέντρο της Αμεσης Δράσης τηλεφώνησε πολίτης και ανέφερε ότι πενήντα άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στη συμβολή Ιφιγενείας και Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν στην καφετέρια με την επωνυμία «Κοράλλι».

 

Υστερα από ενάμισι λεπτό και, συγκεκριμένα στις 23.59, από το Κέντρο δόθηκαν οδηγίες σε δύο ομάδες ΔΙΑΣ να μεταβούν στο σημείο. Οταν όμως έφθασαν, διαπίστωσαν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει οδός Ιφιγενείας, οπότε και αποφάσισαν να μεταβούν στην καφετέρια, που γνώριζαν και η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά 21 και Κεφαλληνίας. Εκεί βρήκαν περίπου 30 άτομα, τα οποία σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστου Παρθένη, κάποια από αυτά κατευθύνθηκαν τρέχοντας προς την οδό Τσαλδάρη. Οι αστυνομικοί τούς ακολούθησαν και όταν έφθασαν στο ύψος του αριθμού 60, αντιλήφθηκαν δύο άνδρες να συμπλέκονται. Κατά την επέμβαση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ένας ήταν αιμόφυρτος και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Η ώρα που οι αστυνομικοί ανέφεραν την σύλληψη του δράστη ήταν 00.08.53.

 

Ανώτατοι αξιωματικοί αντέκρουαν ότι οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν την επίθεση κατά του 34χρονου Παύλου Φύσσα και δεν αντέδρασαν. «Την ώρα που έφτασαν στο σημείο το θύμα είχε δεχθεί ήδη τα θανατηφόρα χτυπήματα». Διοχέτευαν, μάλιστα, ότι τη σύλληψη έκανε μια γυναίκα ειδική φρουρός, η οποία ακινητοποίησε τον δράστη και του πέρασε χειροπέδες. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα γραφεία της Χ. Α. στη Νίκαια, όπου συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων ο υπεύθυνός τους. Τέλος, ζητήθηκε άρση απορρήτου για το τηλέφωνο του δράστη, για να διαπιστωθεί με ποιους και πότε επικοινώνησε.

 

* Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε χθες το βράδυ στον εισαγγελέα Πειραιά, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ο 45χρονος. Στο γραφείο του εισαγγελέα βρέθηκαν και οι δυο γυναίκες, μία εκ των οποίων είναι η σύζυγος του δράστη, με την κατηγορία της ψευδορκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένα δικηγορικό γραφείο του Πειραιά δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή τους και έτσι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να διοριστεί αυτεπαγγέλτως δικηγόρος. Ο δράστης πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί το Σάββατο.

 

[email protected]

 

Scroll to top