Pin It

EUROKINISSIΤη διεύρυνση των άρθρων του αντιτρομοκρατικού νόμου και εκείνου που αφορά τις παραστρατιωτικές ένοπλες ομάδες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δράση της Χρυσής Αυγής, ανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, ο οποίος δημοσιοποίησε χθες την πρόθεσή του να προτείνει στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου να κατατεθούν τροπολογίες που θα προστεθούν στους νόμους με τις οποίες καλεί να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.

 

Τα ανωτέρω συνάγονται από τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος ο Ν. Δένδιας με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από τον 45χρονο προσκείμενο στο νεοναζιστικό μόρφωμα Γιώργο Ρουπακιά, όσο και από παράγοντες του υπουργείου που διερμήνευσαν όσα είπε ο υπουργός.

 

Ο Ν. Δένδιας, μάλιστα, προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η προώθηση των τροπολογιών και λόγω της «κρισιμότητας των περιστάσεων», όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, ανέβαλε το ταξίδι στη Ρώμη και την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του. Στις δηλώσεις του ο υπουργός, αφού συσχέτισε τη δολοφονία με τα «γεγονότα στον Μελιγαλά» και την προχθεσινή ομιλία του Χρ. Παππά στη Βουλή, την οποία χαρακτήρισε προσπάθεια απαξίωσης του Κοινοβουλίου, τόνισε ότι τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση θα θέσει σε δημόσιο διάλογο πρόταση νομοθετικής παρέμβασης. Με αυτή θα επιχειρηθεί, όπως έλεγαν οι παράγοντες του υπουργείου, να περιοριστούν ομάδες και οργανώσεις με στρατιωτικού τύπου δομές και χαρακτηριστικά στην εμφάνισή τους, ενώ θα επιδιωχθεί από τις διατάξεις να μην εξαιρούνται ούτε και τα κόμματα.

 

Μ. Τσαλδάρης

 

Scroll to top