Hellas-Sweden-Zisis-Eurobasket

19/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η… ΕΡΤ «αγκάθι» για τη wild card

Δεν αρκούν μόνο τα επιχειρήματα που έχει στη φαρέτρα της η Ελληνική Ομοσπονδία του Μπάσκετ, καθώς υπάρχουν και τα «αγκάθια».
      Pin It

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Δεν αρκούν μόνο τα επιχειρήματα που έχει στη φαρέτρα της η Ελληνική Ομοσπονδία του Μπάσκετ, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις διαθέσιμες wild cards για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Υπάρχουν και τα «αγκάθια» από τα οποία οφείλει να απαλλαγεί, αν θέλει να έχει περισσότερες πιθανότητες.

 

Το πιο μεγάλο από αυτά είναι το γεγονός ότι, αυτήν τη στιγμή, κανένα ελληνικό κανάλι δεν έχει αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα αυτής της μεγάλης διοργάνωσης που είναι να γίνει από τις 30 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου του 2014. Το τετραετές συμβόλαιο που είχε η FIBA με την ΕΡΤ τελείωσε μαζί με την ΕΡΤ. Οι αγώνες του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας αγοράστηκαν την τελευταία στιγμή από την κοινοπραξία ΟΤΕ TV και ΑΝΤ1, που φυσικά δεν κάλυψε την προβλεπόμενη τιμή των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Αυτήν τη στιγμή, λοιπόν, τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν υπάρχει.

 

Συν τοις άλλοις, το τοπίο στη Δημόσια Τηλεόραση είναι ακόμη θολό για να μπορεί κανείς να προεξοφλήσει ότι ο νέος φορέας θα είναι έτοιμος να εμπλακεί σε μια τέτοια διαδικασία-συμφωνία. Ούτε είναι βέβαιο ότι οποιαδήποτε κοινοπραξία, ενός ανοιχτού και ενός συνδρομητικού καναλιού, όπως ο ΟΤΕ TV είτε η NOVA, θα προσφέρουν ένα ποσό ανάλογο με αυτό που θα προσκομίσουν άλλες συνυποψήφιες χώρες, όπως για παράδειγμα η Τουρκία.

 

Ηδη η ομοσπονδία έχει ξεκινήσει διερευνητικές επαφές για να διαπιστώσει τις προθέσεις των καναλιών, ώστε να κανονίσει την πορεία της.

 

Μην ξεχνάμε ότι η Κίνα θεωρείται φαβορί για να πάρει wild card, όχι τόσο επειδή είναι η ασιατική ομάδα που βρίσκεται πιο ψηλά στο ranking της FIBA (νο 11), αλλά γιατί παράλληλα εκπροσωπεί μια πολυπληθή χώρα με τεράστια αγορά.

 

Scroll to top