19/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το Cirque du Soleil ξανάρχεται στo ΟΑΚΑ (29 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου)

Dralion, ταξίδι στη μακρινή Ανατολή

Εδώ που τα λέμε, η ακροβατική τέχνη από την Κίνα ξεκίνησε. Το νέο υπερθέαμα του πασίγνωστου παγκοσμίως τσίρκου μάς υπόσχεται ακόμα μια συναρπαστική εμπειρία. Κλείστε εγκαίρως τα εισιτήριά σας.
      Pin It

Εδώ που τα λέμε, η ακροβατική τέχνη από την Κίνα ξεκίνησε. Το νέο υπερθέαμα του πασίγνωστου παγκοσμίως τσίρκου μάς υπόσχεται ακόμα μια συναρπαστική εμπειρία. Κλείστε εγκαίρως τα εισιτήριά σας

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

 

 

 

 

 

Το Cirque du SoleiL το γνωρίζουμε, ειδικά όσοι πήγαμε και το είδαμε πέρυσι, όταν είχε έρθει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ με την παράσταση «Alegria». Αλλά και όσοι δεν τα καταφέρατε να βρεθείτε εκεί, θα τα μάθατε τα νέα. Σε ανάλογες περιπτώσεις το «word of mouth» αποδεικνύεται καλύτερο από οποιαδήποτε διαφήμιση, απ’ όσα τηλεοπτικά σποτ κι αν μεταδοθούν, φυσικά κι απ’ όσα σας πω κι εγώ από εδώ. Το Cirque du Soleil επανέρχεται στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ, από 29 Οκτωβρίου έως και 3 Νοεμβρίου. Αλλά με διαφορετική παράσταση αυτή τη φορά, με το «Dralion».

 

Σημειώστε 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αν αποφασίσετε να πάτε – απλώς αποφασίστε το γρήγορα γιατί γενικώς με τα εισιτήρια υπάρχει ένα ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι πως δεν θα βρείτε, αλλά μη βρεθείτε και στην άκρη του Θεού, ψηλά ψηλά στο ΟΑΚΑ.

 

1. Ολοι οι θεατές θα βλέπουν μια χαρά. Οχι εξίσου καλά με τις πρώτες σειρές (και τις πιο ακριβές) αλλά καλά. Η εταιρεία μάλιστα κατήργησε κάποιες θέσεις με πρόβλημα ορατότητας (αξιοποιεί και την εμπειρία της από την προηγούμενη παράσταση) ενώ πρόσθεσε και κερκίδες ειδικά για το «Dralion».

 

2. Τα εισιτήρια είναι φτηνά. Οχι πολύ πολύ φτηνά, με χαμηλότερες πάντως τιμές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη παράσταση του Cirque du Soleil στο εξωτερικό. Πέραν αυτών που υπάρχουν για τους ανέργους, τα πιο φτηνά κοστίζουν 35 ευρώ. Τα πιο ακριβά είναι εκείνα των 65 ευρώ, συν τα VIP και κάτι gold και platinum που κάνουν έως και 120 ευρώ. Τα μαθητικά έχουν έκπτωση 20% (πληροφορίες στο www.lavris.gr και στο τηλ. 210 8938138).

 

3. Το «Dralion» είναι ανατολίτικης υφής. Τα κοστούμια, οι χοροί, ακόμα και οι μελωδίες του είναι εμπνευσμένες από κλασικά κινέζικα και ινδικά ακούσματα. Αλλωστε η ακροβατική τέχνη, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, από την Κίνα ξεκίνησε, τρεις χιλιάδες χρόνια πριν.

 

4. Ας μην κρυβόμαστε, καλές είναι και οι μουσικές, οι τέχνες, οι παντομίμες και οι κλόουν, ωστόσο το μεγάλο ατού του Cirque du Soleil είναι τα ακροβατικά. Σου κόβουν την ανάσα. Οι πιο θεαματικές στιγμές της παράστασης. Εννοείται πως υπάρχουν τα δίχτυα ασφαλείας κι ας μην τα θέλουν πολλές φορές οι ακροβάτες. Μετά και το καλοκαιρινό όμως ατύχημα με τη νεκρή Γαλλίδα ακροβάτισσα, το θέμα ασφάλεια θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Την καρδιά, βέβαια, σου την κλέβουν οι κλόουν. Κι ας θεωρούσες στην αρχή πως θα βαριόσουν στα σκετς τους. Εχουν ένα έξυπνο και λεπτό χιούμορ που σε κερδίζει.

 

5. Η σκηνή τεράστια και εντυπωσιακή: 3 αιωρούμενοι ατσάλινοι δακτύλιοι, γιγαντιαία μεταλλική πλάτη ύψους 10 μέτρων και πλάτους 25 μέτρων, συνολική επιφάνεια 3 στρεμμάτων.

 

6. Το «Τσίρκο του Ηλιου» περιοδεύει μονίμως σε όλο τον κόσμο με 27 διαφορετικές παραστάσεις.

 

7. Η παράσταση διαρκεί 2,5 ώρες και μην πάρετε μαζί σας παιδιά μικρότερα των 5 ετών. Δεν είναι γι’ αυτά.

 

8. Στην «Alegria» πήγαν 120 χιλιάδες θεατές. Νο1 στα θεάματα στην Ελλάδα, ever.

 

9. Εννοείται πως η αρχική έκπληξη δεν υπάρχει πια. Ομως κάποιοι λένε πως η παράσταση αυτή είναι πιο θεαματική.

 

10. Μη σας μπερδέψει ο όρος τσίρκο. Δεν έχει ζώα. Το αντίθετο μάλιστα, η ευαισθησία τους για κάτι τέτοια (και άλλα οικολογικά) είναι υπέρμετρη και θαυμαστή.

 

[email protected]

 

Scroll to top