diadilosi-antifasistiki-Nikaia-Mat-astynomia

19/09/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη Νίκαια

Υπό την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήταν από τις μεγαλύτερες στη Νίκαια, ενώ πορεύτηκαν μαζί όλα τα κινήματα της Αριστεράς .
      Pin It

Χιλιάδες κόσμου έδωσε δυναμικό «παρών» στη Νίκαια, στην αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια και στην οποία πήραν μέρος ναυτεργατικά σωματεία και συνδικάτα. Η πορεία έγινε με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από οπαδό της Χρυσής Αυγής.

Η πορεία είχε έντονο παλμό και τα συνθήματα όπως «μπλόκο» στους φασίστες, δόνησαν την περιοχή. Η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες που έγιναν στη Νίκαια ενώ για πρώτη φορά πορεύτηκαν μαζί όλα τα κινήματα της Αριστεράς (και το ΚΚΕ).

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη, ενώ ήταν πολύ καλά περιφρουρημένα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στα στενά της Νίκαιας θεωρήθηκε προκλητική από τους διαδηλωτές που έδειξαν αυτοσυγκράτηση. Παράλληλα, η αστυνομία φέρεται να είχε εντολές να μην επέμβει.

efsyn.gr

Scroll to top